People's henter profil fra Politikens Forlag til topchefpost

Line Miller bliver ny øverste chef for forlaget People’s, der er blandt de største forlag i Danmark.
Det bliver Line Miller, der indtil nu har været forlagschef på Politikens Forlag, som bliver ny øverste ansvarlig for Storytels danske forlag People's. | Foto: Karen Rosetzsky/Ritzau Scanpix
Det bliver Line Miller, der indtil nu har været forlagschef på Politikens Forlag, som bliver ny øverste ansvarlig for Storytels danske forlag People's. | Foto: Karen Rosetzsky/Ritzau Scanpix

Efter månedsvis uden afklaring af, hvem der skulle afløse Tine Smedegaard Andersen på posten som adm. direktør i forlaget People’s, er en ny forlagsdirektør fundet.

Line Miller, der indtil nu har været forlagschef på Politikens Forlag, bliver ny topchef for Storytels danske forlag, oplyser People’s i en pressemeddelelse.

”Vi er meget glade for at byde Line velkommen til People’s og Storytel Books. Hendes stærke erfaring i forlagsbranchen og dokumenterede lederegenskaber vil være yderst værdifulde for People’s,” udtaler Storytel Books topchef og formand for People’s, Linda Säresand.

Ny digital æra

Line Miller kom til Politikens Forlag i 2014 efter fire år hos Gyldendal. I begyndelsen af 2023 blev hun ny forlagschef for skønlitteratur på forlaget, hvor hun afløste Charlotte Weiss. Hun tiltræder sit nye job 8. januar, hvor hun skal videreføre People’s udvikling samt samarbejde med Storytels streamingtjeneste i Danmark, Mofibo.

”Under Lines lederskab får People’s en stærk leder, der kan kombinere indsigt, viden og metode fra det klassiske forlæggeri med Mofibos stærke position i den nye digitale æra, hvilket vil udgøre et unikt tilbud for vores forfattere på tværs af alle formater”, udtaler Linda Säresand.

Som adm. direktør for People’s ser Line Miller frem til at udstikke forlagets kurs for den næste fremtid.

”People’s er et virkelig spændende forlag med både historie og potentiale, med dygtige forfattere og medarbejdere. Vi lever i en foranderlig tid, og derfor har betydningen af de historier vi fortæller hinanden sjældent været større. Netop det er hjertet af People’s, og derfor er der meget at se frem til,” udtaler hun i meddelelsen.

Politikens Forlag skal nu finde ny chef

Line Millers skifte til People’s efterlader Politikens Forlag med en tom stol i den øvre ledelse af forlaget. Direktør Lene Juul fortæller, at udviklingschef Camilla Høy overtager den daglige drift på forlaget, mens hun selv tager ledelsen af redaktionen indtil videre.

”Line Miller har været en del af Politikens Forlag i ti år. Hun har hovedsagelig beskæftiget sig med oversat skønlitteratur, indtil hun i foråret overtog stillingen som forlagschef for den samlede skønlitterære redaktion. Vi kommer til at savne både hendes faglige og personlige kvaliteter, og vi ønsker hende held og lykke i det nye job,” siger hun.

Politikens Forlag-direktøren forventer, at de vil slå stillingen som forlagschef op i det nye år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også