Ørsted peger på ny formand

Selv om hun fortsætter som adm. direktør for Lundbeckfoden, er Lene Skole tilstrækkeligt til rådighed til at kunne varetage stillingen som bestyrelsesformand for energiselskabet, vurderer bestyrelsen.
Lene Skole er til daglig adm. direktør for Lundbeckfonden. | Foto: Pr
Lene Skole er til daglig adm. direktør for Lundbeckfonden. | Foto: Pr

Ørsted indstiller Lene Skole som ny formand. Det meddeler det børsnoterede energiselskab, der har staten som største aktionær, mandag eftermiddag. Den hidtidige næstformand står dermed til at overtage fra Thomas Thune Andersen, der ved det stærkt underskudsramte årsregnskab i forrige uge meldte sin afgang efter ti år for bordenden.

”Jeg har arbejdet tæt sammen med Lene i mange år, og i forbindelse med min fratræden er jeg meget glad for, at evalueringen af kandidaterne har bekræftet, at Lene er det bedste valg til posten som bestyrelsesformand og til at gennemføre den netop offentliggjorte forretningsplan sammen med resten af bestyrelsen og koncernledelsen,” siger den afgående formand.

Udmeldelsen kommer en uge efter indkaldelsen til generalforsamlingen 5. marts, hvor valget skal formaliseres . Der har imidlertid også været en kabale, der skulle gå op – internt såvel som eksternt.

For selv om Lene Skole er stedkendt i Ørsteds bestyrelseslokaler, hvor hun har været næstformand siden 2015, så er det ikke hendes eneste post. I endnu længere tid – siden 2014 – har hun været adm. direktør for Lundbeckfonden. Ligesom hun er næstformand i bestyrelsen hos Skandinaviens største bank, Nordea.

Lundbeckfonden bekræfter , at Lene Skole fortsætter som topchef her, mens Nordea i skrivende stund ikke er vendt tilbage på EnergiWatch’ henvendelse. Banken har dog ikke selv meldt noget ud om, at Lene Skole skulle stoppe i bestyrelsen. 

Ørsted skriver i meddelsen, at formandskandidaten har ”afklaret sin mulighed for at være til rådighed som bestyrelsesformand, og dette er nu bekræftet”.

Direktører mangler fortsat, bestyrelsen slankes

Stolen for bordenden har dog ikke været den eneste brik i puslespillet. Ved at forfremme Lene Skole til formand skal der også findes en ny næstformand. Her peger energiselskabet på den tidligere topchef hos portugisiske Galp, Andrew Brown, der blev valgt ind i Ørsteds bestyrelse sidste år. 

Næstformandsposten kan han dog ikke varetage samtidig med, at han holder fast i den daglige drift. Siden Richard Hunter blev afskediget efter annonceringen af den tocifrede milliardnedskrivning i november, har Andrew Brown vikarieret som driftsdirektør. Den post afhænder han med udgangen af marts, oplyser Ørsted.

Det efterlader et par væsentlige udeståender for det pressede selskab. For her tre måneder efter såvel Richard Hunter som økonomidirektør Daniel Lerup blev gået, er der endnu ikke fundet permanente afløsere. Og den midlertidige kassemester, Rasmus Errboe, har slået fast, at posten for ham er netop midlertidig.

En sidste brik er der dog fundet løsning på. For ikke kun Thomas Thune Andersen stopper i Ørsteds bestyrelse på næste uges generalforsamling. Det samme gør det menige medlem Jørgen Kildahl. Hans afløser har energiselskabet ikke behøvet at finde, eftersom den syvende bestyrelsespost indtil videre nedlægges.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også