Amerikansk ejer udskifter topchefen hos dansk vingeproducent

”Jeg vil genbekræfte LM Wind Powers rolle som en agil og troværdig partner”, fastslår teknologidirektør, der netop er forfremmet til topchef for virksomheden.
LM Wind Powers nye topchef, Hanif Marshal, ses midt i billedet. | Foto: Lm Wind Power
LM Wind Powers nye topchef, Hanif Marshal, ses midt i billedet. | Foto: Lm Wind Power

Vingeproducenten LM Wind Power har fået ny øverstkommanderende. Hanif Mashal, der har været teknologidirektør, siden han blev hentet hos Siemens Gamesa i 2018, overtager stillingen som adm. direktør fra Olivier Fontan. Den afgående topchef vender i stedet tilbage til det amerikanske moderselskab GE i en rolle som såkaldt Wind Manufacturing Leader.

”Som adm. direktør for selskabet vil jeg drive resultater, der genbekræfter LM Wind Powers afgørende rolle som agil, troværdig og værdisat partner for vindindustrien,” udtaler Hanif Mashal i en meddelelse.

Baggrunden for ledelsesrokaden specificeres ikke yderligere. EnergiWatch har rakt ud til såvel LM Wind Power som GE. 

Vingeproducenten bemærker dog i meddelelsen, at ”Hanif Mashals forfremmelse sker på et tidspunkt, hvor hele vindindustrien manøvrerer gennem et udfordrende miljø for at levere lønsomme, voksende volumener.”

For vingeproducenten med det danske hovedkontors vedkommende, har udfordringerne varet et godt stykke tid. Efter et enkelt overskud i året efter GE’s køb i 2018 har LM Wind Power kontinuerligt været en underskudsforretning. 

I 2022, der er det seneste offentliggjorte regnskabsår, var tabet på 1,36 mia. kr., hvilket for andet år i træk sendte egenkapitalen i minus. Mens det overliggende holdingselskab måtte sluge en nedskrivning på vingeproducenten på 5,5 mia. kr. I GE’s seneste årsregnskab opgives kun, at omsætningen med 610 mio. dollar (4,2 mia. kr.) var markant højere end i 2022, men ikke hvad det betød for bundlinjen.

Desuagtet sender den nye vingechef en venlig tanke til forgængeren for hans bestræbelser gennem en svær periode.

”Jeg takker Olivier Fontan for hans lederskab i selskabet gennem udfordrende tider med covid 19-pandemien og forstyrrelser i forsyningskæden. Hans fokus på sikkerhed, kvalitet, levering og omkostninger samtidig med at driive simplicitet og kundecentrerede relation har været inspirerende,” siger Hanif Mashal i meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også