Termas topchef overtager tøjlerne i Rockwool

Jens Birgersson træder tilbage fra topchefposten i Rockwool. Han afløses Termas nuværende topchef, Jes Munk Hansen.
Jes Munk Hansen bliver adm. direktør for Rockwool. | Foto: Terma/pr
Jes Munk Hansen bliver adm. direktør for Rockwool. | Foto: Terma/pr
af marketwire

Rockwools adm. direktør, Jens Birgersson, træder tilbage efter ni år og overlader tøjlerne til Jes Munk Hansen, der i dag er topchef i forsvarsteknologi-virksomheden Terma.

Det fremgår af en børsmeddelelse torsdag.

Jens Birgersson har været topchef for Rockwool i ni år. | Foto: Rockwool/pr
Jens Birgersson har været topchef for Rockwool i ni år. | Foto: Rockwool/pr

Jens Birgersson fortsætter dog i spidsen for den danske producent af isoleringsmaterialer, indtil Jes Munk Hansen tiltræder senest den 1. september 2024, skriver Rockwool.

Den børsnoterede danske producent af stenuldsprodukter har efter Ruslands angreb på Ukraine påkaldt sig ekstra opmærksomhed ved som en af meget få danske virksomheder at fortsætte sine aktiviteter i Rusland.

Jens Birgerssons efterfølger, Jes Munk Hansen, er 56 år, har dansk og amerikansk statsborgerskab og har en kandidatgrad fra Københavns Universitet og en MBA fra London Business School.

Ifølge meddelelsen har han mere end 20 års erfaring fra byggematerialebranchen med fokus på energieffektivitet og bæredygtighed.

Allerede før Jes Munk Hansen kom til Terma, havde han opnået betydelig international ledelseserfaring. Han har blandt andet boet i USA, hvor han i fem år var ansvarlig for Grundfos’ nordamerikanske forretning. Efterfølgende havde han en række lederstillinger i Osram og var topchef for Ledvance.

Den kommende administrerende direktør har desuden siddet i Rockwools bestyrelse det seneste år. Jes Munk Hansen stiller op til genvalg på den ordinære generalforsamling og træder først ud af bestyrelsen ved sin tiltræden.

”I Jes Munk Hansen får Rockwool en administrerende direktør med betydelig ledelseserfaring fra store internationale koncerner i byggematerialesektoren,” udtaler bestyrelsesformand og familieaktionær Thomas Kähler.

”Jens Birgersson har været en drivkraft i Rockwools positive forretningsudvikling gennem de sidste ni år. I Jens’ tid er vores salg steget markant, og vores EBIT-margin er på et historisk højt niveau,” siger bestyrelsesformand Thomas Kähler.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også