PKA's kapitalforvalter napper tidligere chef for værdipapircentralen

Kapitalforvalteren IIP, der investerer direkte i virksomheder gennem kapitalfonde på vegne af pensionskasserne i PKA, får fremover Maria Hjorth som frontfigur. 
Maria Hjorth bliver ny frontfigur i IIp. | Foto: Pr
Maria Hjorth bliver ny frontfigur i IIp. | Foto: Pr

Kapitalforvalteren IIP får 15. juni ny managing director i form af Maria Hjorth, der senest har arbejdet som professionelt bestyrelsesmedlem i bestyrelserne for Topdanmark, Maj Invest og Trifork. 

Tilbage i 2020 var Maria Hjorth i otte måneder topchef værdipapircentralen VP Securities. Dengang stod VP Securities midt i overgang fra at være en dansk – næsten semioffentlig virksomhed – til at blive del af den kommercielle, internationale koncern Euronext, som ejer børser og værdipapircentraler ud over Europa. 

I IIP afløser Maria Hjorth Anette Eberhard, der tidligere i år meldte, at hun efter seks år på posten vil træde tilbage.

”IIP har skabt en stærk platform for investeringer i amerikanske og europæiske kapitalfonde. Sammen med det meget erfarne og kompetente team hos IIP glæder jeg mig til at tage de næste naturlige skridt i IIP’s udvikling,” udtaler Maria Hjorth om sit kommende job i en pressemeddelelse.

IIP investerer på vegne af pensionskassen PKA i virksomheder i gennem kapitalfonde.

”Marias erfaring og netværk giver hende de helt rigtige kompetencer til at videreføre IIP’s positive udvikling sammen med de øvrige partnere. IIP har konsekvent leveret meget flotte afkast til medlemmerne i PKA. Det fundament skal vi bygge videre på, og det er jeg glad for, at Maria har sagt ja til at stå i spidsen for,” udtale investeringsdirektør i PKA Michael Nellemann Pedersen om valget af Maria Hjorth. 

Ud over VP Securities har Maria Hjorth været direktør i konsulenthuset Mercer i Danmark og har erfaring fra ledende poster i Danske Bank og har tidligere arbejdet med M&A i investeringsbanken Carnegie.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også