Bernd Griese træder ud af Harboes Bryggeris bestyrelse

Bestyrelsesformand Bernd Griese, der som familieaktionær har domineret det børsnoterede bryggeriselskabs ledelse i årtier, udtræder af bestyrelsen. Som nyt bestyrelsesmedlem foreslås en advokat.
Bernd Griese forlader Harboes bestyrelse. | Foto: Mik Eskestad
Bernd Griese forlader Harboes bestyrelse. | Foto: Mik Eskestad
af MARKETWIRE ‎

Harboes Bryggeris 82-årige formand, Bernd Griese, træder ud af det børsnoterede selskabs bestyrelse, oplyser Harboes.

Det sker i forbindelse med selskabets ordinære generalforsamling den 22. august. 

Bestyrelsen vil foreslå valg af advokat Martin Lavesen, managing partner i DLA Piper, som nyt medlem af bestyrelsen.

Bernd Griese, der har været den centrale person i bryggeriets ledelse i over 40 år, er gift ind i stifterfamilien, som i dag til sammen ejer 16 procent af aktierne i Harboes Bryggeri. Men da der er tale om A-aktier, sidder familien på over 50 procent af stemmerne i selskabet.

Bernd Griese har blandt andet været medlem af bryggeriets bestyrelse siden 1986. Desuden har han været direktør i bryggeriet fra 1981-1986, hvor han så overtog hele ansvaret og blev udnævnt til administrerende direktør – en stilling, han fortsatte i helt frem til 2019.

I de seneste år er Bernd Griese dog blevet udsat for kritik, blandt andet fra aktionærerne Nordea og Danske Bank, der ifølge Berlingske Business uden held har forsøgt at få Griese afsat som formand.

Det er dog ikke lykkedes, da Bernd Griese og hans døtre har siddet på flertallet af stemmerne i bryggeriet.

Ekstra Bladet skrev i juni 2020, at Harboes Bryggeri siden 2001 havde købt varer og tjenesteydelser af Bernd Grieses private selskaber for beløb på samlet over 300 mio. kr.

Samme problemstilling har været detaljeret beskrevet af Berlingske. Selv har Bernd Griese dog over for Berlingske afvist at have gjort noget forkert.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også