Watch Medier

Københavns Lufthavn oplevede 85 procents passagerfald over sommeren

Københavns Lufthavn havde 1,3 millioner passagerer i juni, juli og august. Det er 85 procent færre end sidste sommer og skyldes især et stort fald i charterpassagerer.

Parkerede fly i Københavns Lufthavn. | Foto: Martin Sylvest//

Juni, juli og august bød på en stor nedgang i antallet af passagerer i Københavns Lufthavn på grund af udbruddet af coronavirus.

Samlet var der 1,3 millioner rejsende i de tre sommermåneder. Det er et fald på 85 procent sammenlignet med samme periode i 2019.

Det viser selskabets egne trafiktal. Lufthavnen betegner sommeren som den mest stille i mands minde.

Luftfarten hænger fast i den værste krise siden Anden Verdenskrig, og det risikerer at gøre varig skade på Danmarks tilgængelighed til verden.

Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn

Det er ikke mindst et stort fald i antallet af charterrejsende, som trækker ned.

Sidste sommer var der 72 charterdestinationer fra lufthavnen. I år har tallet været 30.

Det skal blandt andet ses i lyset af, at Udenrigsministeriet fraråder rejser til en række populære destinationer - herunder Tyrkiet og Spanien.

"Luftfarten hænger fast i den værste krise siden Anden Verdenskrig, og det risikerer at gøre varig skade på Danmarks tilgængelighed til verden," siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

"Vi venter på en effektiv behandling og en tilgængelig covid-19-vaccine, så verden kan åbne sig, restriktionerne hæves, og vi igen kan rejse frit," siger han i en pressemeddelelse.

Tidligere i august gennemførte lufthavnen en stor fyringsrunde. Mere end 500 ansatte mistede deres job.

Københavns Lufthavn vurderer, at året ender med et fald på 65-70 procent i trafikken sammenlignet med 2019.

På grund af det store fald i antallet af passagerer forventer lufthavnen et underskud mellem 450 og 750 millioner kroner.

Samtlige danske lufthavne har haft stor tilbagegang i år.

I Billund Lufthavn rejste 175.000 passagerer via lufthavnen i de tre sommermåneder.

Det er et fald på 85 procent over det seneste år - helt på linje med udviklingen i København.

 

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs