Watch Medier

Nordea: Intet udbytte til ejerne før 2021

Nordea udbetaler ikke udbytte til ejerne før 2021, lyder det fra banken.

Foto: Nordea/PR

Nordea Banks bestyrelse har torsdag besluttet sig for, at banken ikke vil udbetale udbytte i 2020.

Det fremgår af en meddelelse fra Nordea.

Beslutningen er taget på baggrund af en anbefaling fra Den Europæiske Centralbank (ECB), som i slutningen af juli anbefalede bankerne i eurozonen at afholde sig fra at dele ud til aktionærerne før den 1. januar 2021.

"Nordea er en af de bedste kapitaliserede banker i Europa med kapacitet til at distribuere kapital og støtte vores kunder. Bestyrelsen anerkender imidlertid også den opdaterede henstilling, som blev vedtaget af ECB den 27. juli 2020, og den 10. september 2020 besluttede bestyrelsen at undlade at træffe beslutning om udbetaling af udbytte for regnskabsåret 2019 inden 1. januar 2021," hedder det i meldingen fra banken.

"Nordea er klar til at udbetale udbytte efter 1. januar 2021 og vil gennemgå situationen i fjerde kvartal af 2020 i lyset af yderligere ECB-kommunikation."

Nordeas store konkurrent i Danmark, Danske Bank, der omvendt ikke er en del af eurozonen, men underlagt indstillinger fra Finanstilsynet og Nationalbanken herhjemme, har tidligere også meldt ud, at aktionærerne ikke skal regne med dividende i 2020.

"Vi har taget en beslutning for 2020. Og det er at annullere udbyttet. Så ser vi, når vi kommer ind i 2021. Så ser det hele forhåbentlig meget bedre ud. Men det kan vi jo ikke stadigvæk ikke vide med nogen form for sikkerhed i dag," sagde Danske Banks formand, Karsten Dybvad, i starten af juni til Ritzau Finans.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs