Watch Medier

Scandlines vil betale coronastøtte tilbage til staten

Færgerederiet Scandlines har planer om at betale coronastøtte for 69 mio. kr. tilbage til staten. Rederiet forventer positive tal på bundlinjen i 2020 trods tabt omsætning for over én mia. kr.

Foto: Finn Frandsen

Færgerederiet Scandlines har besluttet at sende coronastøtte retur til den danske stat.

I alt er der tale om 69 mio. kr., som rederiet har modtaget i kompensation til dækning af faste udgifter. Lønkompensationen for hjemsendte medarbejdere, der ved udgangen af august lå på ca. 19 mio. kr., holder selskabet fortsat fast i.

Da coronakrisen brød ud og lukkede for grænserne, ramte det færgerederierne hårdt. Fra den ene dag til den anden dalede passager- og personbiltrafikken til kun 4 pct. af det normale, og kun lastbiler og fragttrafik var tilbage på overfarterne.

Rederiet vurderer derfor, at coronakrisen, når året er omme, har kostet over én mia. kr. i tabt omsætning.

Alligevel forventer Scandlines at kunne vise plus på bundlinjen. Og det er årsagen til, at de nu vil betale coronahjælpen tilbage, hvis der ikke indføres flere grænselukninger.

"Vi har været og er fortsat under betydeligt pres, og vi har modtaget hjælpepakker til at fastholde medarbejdere hen over sommeren og til at dække faste omkostninger i en meget usikker situation," siger Søren Poulsgaard, CEO i Scandlines, i en meddelelse.

Modsat andre virksomheder har Scandlines dog i sin rolle som kritisk infrastruktur fortsat kunne betjene en del af kunderne, da fragttrafikken under hele krisen har været i gang, forklarer direktøren.

"Det medvirker til, at vi vurderer, at vi kan betale de i alt DKK 69 mio. til dækning af faste omkostninger tilbage til staten", siger han.

Støtten for faste omkostninger har hele tiden været betinget af, at staten også på den anden side af krisen vurderer, at selskabet har behov for beløbet.

Scandlines gør derfor opmærksom på, at beslutningen om at betale pengene tilbage er truffet, selvom rederiet opfylder alle betingelser for at modtage støtte.

Scandlines får 60 millioner kroner i coronahjælp fra staten 

Norsk færgerederi taber en halv milliard i corona-halvår 

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs