Watch Medier

Resultater fra stort nyt studie skal øge Novo Nordisks salg af diabetespille

I et studie med hele 10.000 patienter har Novo Nordisk kortlagt forekomsten af hjertekarsygdom hos diabetikere. Torsdag præsenterede selskabet resultaterne, som ventes at gavne salget af selskabets diabtespille Rybelsus.

Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisk har torsdag fremlagt resultaterne af et enormt studie, der ikke direkte omfatter et af selskabernes lægemidler, men som alligevel utvivlsomt får betydning for selskabets fremtidige salgsindsats.

Studiet ved navn "Capture" omfatter 10.000 patienter og kortlægger forekomsten af hjertekarsygdom hos diabetikere.

Det er specielt relevant, fordi hjertekarsygdom er blevet en arena på diabetesmarkedet, hvor det for både Novo Nordisk og konkurrenterne gælder om at bevise, at deres diabetesmidler skiller sig ud fra mængden ved at have de bedste sideeffekter på hjertekarproblemer.

Novo Nordisk præsenterede resultaterne af studiet på den europæiske diabetesforening EASD's årsmøde, som bliver afholdt virtuelt i disse dage.

Studiet viste, at en ud af tre mennesker med diabetes også lider af hjertekarsygdom. Studiet viste også, at der i ni ud af ti tilfælde er tale om åreforkalkning.

Når Novo Nordisk er specielt interesserede i åreforkalkning skyldes det sandsynligvis, at selskabets forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen i januar sagde, at selskabets diabetespille Rybelsus er den eneste diabetespille, der har vist en effekt på netop åreforkalkning.

"For nærværende må man konstatere, at hvis en patient har et primært problem med åreforkalkning, det vi kalder atherosklerotisk hjertekarsygdom, som rigtig mange mennesker har, så er vores produkt sandsynligvis det foretrukne, ud fra hvad du kan læse dig til i treatment guidelines," sagde Mads Krogsgaard Thomsen til MedWatch.

Novo Nordisk benyttede derudover studiet til at pointere, at kun to ud af ti mennesker med diabetes benytter diabetesmedicin, der også har beviselige positive effekter på hjertekarsygdomme.

"Det er afgørende, at vi prioriterer hjertekarsygdom som et nøgleelement i behandlingen af type 2-diabetes. Mennesker med type 2-diabetes skal være mere opmærksomme på deres risikofaktorer, og læger skal aktivt screene for dem. Vi kan i dag adressere risikoen med behandlinger, der har bevist en effekt på hjertekarsygdomme," skriver Ofri Mosenzon, der var ansvarlig for studiet og arbejder som konsulent for Novo Nordisk, i en pressemeddelelse.

Udover det netop fremviste studie arbejder Novo Nordisk på endnu et massivt hjertekarstudie med 10.000 patienter ved navn Soul, der undersøger hjertekareffekterne ved Rybelsus.

Novo-chef om ny godkendelse: "Ozempic står som det utvetydigt stærkeste produkt i klassen" 

Mere fra Watch Medier

Pensionskasse frikendes i konkurrencesag

Retten i Lyngby har afsagt dom i sag fra 2017, hvor PKA og Danica gik sammen om et tilbud på pensionsordningen for medarbejdere hos det daværende Dansk Supermarked.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs