Watch Medier

PFA's afkast er raslet ned med Polack bag rattet

Adm. direktør i PFA Allan Polack kan fejre fem års jubilæum som topchef med et skuffende kundeafkast, mener aktuar og administrerende direktør i pensionsmæglerselskabet AFPR, Jørgen Svendsen.

Foto: Niels Hougaard/ Ritzau/Scanpix

Før Allan Polack overtog direktørstolen i landets største pensionsselskab, PFA, befandt selskabet sig altid i toppen i opgørelser over pensionsselskabernes kundeafkast. Nu må PFA nøjes med en fjerdeplads, og topchefen kritiseres for ikke længere at levere samme afkast som konkurrenterne.

Det skriver Finans.

Allan Polack kunne tidligere på året fejre fem års jubilæum som topchef hos PFA, men ifølge en pensionsekspert har han ikke meget at råbe hurra for.

Kritikken går på, at PFA under Polack har været for forsigtig med at investere i aktier, og som konsekvens heraf er selskabet gået fra et afkast i topklasse til et afkast i den bløde mellemklasse, skriver avisen.

"Jeg synes faktisk, at PFA's evne til at skaffe kunderne et afkast har været pinlig de seneste år," lyder det fra pensionseksperten Jørgen Svendsen, som er aktuar og administrerende direktør i pensionsmæglerselskabet AFPR.

Allan Polack har i sine fem år i førersædet haft fokus på at oparbejde en stor afdeling for alternative investeringer, og ifølge avisen har PFA nu investeret 20 pct. af formuen under forvaltning i unoterede aktiver.

Selv om det får pensionseksperten til at ryste på hovedet, står Allan Polack ved sine foretagne investeringer.

Topchefen indrømmer dog, at han også vil se bedre resultater på afkastfronten i fremtiden.

"Vi vil da gerne helt op på øverste trin på skamlen. Men vores tilgang er, at det ikke er nok at lave det bedste afkast, hvis vi ikke samtidig har styr på risikoen," siger han til mediet.

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs