Watch Medier

Analytiker: Stærk ordreindgang hos Vestas understreger styrkeposition

"Ordreindgangen i tredje kvartal vidner om Vestas' styrker på et vindmøllemarked, hvor konkurrenterne indtjeningsmæssigt er langt bagud," lyder det fra aktieanalysechef hos Sydbank.

Foto: Statkraft / Ole Martin Wold

Vestas fik onsdag afsluttet tredje kvartal med en imponerende række af ordrer, og det giver anledning til anerkendende ord fra aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

"Ordreindgangen i tredje kvartal vidner om Vestas' styrker på et vindmøllemarked, hvor konkurrenterne indtjeningsmæssigt er langt bagud," skriver Jacob Pedersen i et notat.

Vindmølleproducenten har i tredje kvartal offentliggjort ordrer på samlet 3535 megawatt, MW, fordelt på 31 ordrer, og det er den tredjehøjeste offentliggjorte ordreindgang i et enkelt kvartal nogensinde.

Sydbank-analytikeren regner med, at der til kvartalets ordreindgang kan lægges yderligere 1000 MW til i uannoncerede ordrer, så den samlede ordreindgang lander på ca. 4500 MW.

Det amerikanske marked, som i flere år har været langt det største marked for Vestas, tegner sig for blot 532 MW i kvartalet.

"Det er helt som forventet, at ordreindgangen nu bliver reduceret på dette vigtige marked, men vi er fortrøstningsfulde i forhold til at der kommer flere ordrer herfra i de næste måneder," skriver Jacob Pedersen.

Han noterer, at kvartalet bød på to 60 pct.-PTC-kvalificerende komponentordre, og han vurderer, at der formentlig er flere af dem på vej. I kvartalet har Vestas også annonceret 400 MW+ fra både UK og Brasilien, og analytikeren bemærker også, at succesen fortsætter i både Polen, Vietnam og Kina på ordresiden, ligesom der også har været 250 MW+ ordrer fra Egypten og Rusland.

"Det vidner om en meget slagkraftig global tilstedeværelse, der bliver nyttig i de kommende år. Med ordreindgangen i tredje kvartal er Vestas godt på vej mod at indfri vores forventning om en ordreindgang på cirka 16 gigawatt i år, og vi ser større sandsynlighed for at Vestas overgår dette end det modsatte," skriver Jacob Pedersen.

Nedgang i PTC-støtte vil holde ordreindgang under rekord 

Vestas sikrer sig dansk ordre på 54 MW

Ny Vestas-ordre sender russisk leverance over 1 gigawatt

Vestas vinder egyptisk ordre 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs