Watch Medier

SAS-direktør: Pandemien ramte igen passagertrafikken hårdt i september

Flyselskabet SAS melder om ny tilbagegang i passagertallet fra august til september, og niveuaet ligger fortsat langt, langt under sidste års tal. SAS-topchef Rickard Gustafsson peger på effekten af de mange flere "røde lande" i september. Aktionærerne får to ekstra dage til at betænke sig på, om de vil tegne nye aktier.

Rickard Gustafsson melder om nyt passagerdyk. | Foto: Mik Eskestad/ERH

SAS blev også hårdt ramt af covid-19-udbruddet i september.

Flyselskabets trafikstatistik viser et fald i passagertrafikken på rutefly målt på antal tilbagelagte passagerkilometer på 86,7 pct. i forhold til samme måned året før.

Opgørelsen af trafikken er eksklusive charterflyvninger og blev offentliggjort i en børsmeddelelse fra SAS onsdag formiddag.

"I september blev flere lande desværre klassificeret som "røde", hvilket reducerede antallet af passagerer noget sammenlignet med august," siger SAS' administrerende direktør, Richard Gustafsson, i meddelelsen.

Luftfartsselskabets sædekapacitet faldt med 71,3 pct. i måneden, hvilket medførte en belægning på 35,8 pct. Belægningsprocenten var 41,5 procentpoint lavere end i september 2019.

SAS transporterede 595.000 passagerer i rutefly, hvilket var 78,6 pct. færre end i samme måned året før.

Den valutajusterede 'yield', der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, steg 26,1 pct. i september.

Ekstra betænkningstid til aktionærer

I forbindelse med offentliggørelsen af SAS' trafiktal gav luftfartsselskabet aktionærer, der via de udstedte tegningsretter har skrevet sig op til at tegne nye aktier i selskabet, yderligere to dage til at beslutte sig om, hvorvidt de fortsat vil tegne aktier.

Aktionærerne har således til og med udgangen af 9. oktober til at meddele, om de trækker sig. Sker det ikke, er tilsagnet om at støtte kapitaludvidelsen, bindende.

SAS' trafiktal for september er trods den store nedgang ikke helt så slemme som tallene fra konkurrenten Norwegian, der tirsdag meldte om en tilbagegang i antallet af tilbagelagte passagerkilometer på hele 96 pct. i september.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs