GN skruer forventningerne op for headsets-division

En solid fremgang i tredje kvartal i divisionen, der sælger headsets, får den børnoterede koncern GN til at opjustere resultatforventningerne. For høreapparatdivisionen er forventningerne ikke ændet, men fortsat sløje.
Adm. direktør i GN Audio, Rene Svendsen Tune. | Foto: PR
Adm. direktør i GN Audio, Rene Svendsen Tune. | Foto: PR
AF RITZAU FINANS OG HELLA ANDERSEN

GN's headsetselskab, GN Audio, oplevede også solid fremgang i årets tredje kvartal, og det har fået det danske selskab til at løfte forventningerne for det forretningsområde.

I hele 2020 regner GN nu med at kunne fremvise en organisk salgsvækst på mere end 35 pct. mod tidligere mere end 25 pct. i Audio-forretningen.

Samtidig skruer selskabet også en spids op for forventningerne til driftsmarginen (EBITA-marginen) for forretningsområdet. GN regner nu med, at Audio-divisionen vil levere en EBITA-margin på mere end 21 pct. mod tidligere mere end 20 pct.

I forventningerne til EBITA-marginen har GN ikke indregnet gevinsten fra det forlig, selskabet i juli indgik i en efterhånden langvarig sag mod den amerikanske konkurrent Plantronics.

Det var forventet, at det gik godt i GN Audio, men ikke så godt. Sådan lyder det fra Michael Friis Jørgensen, som er aktieanalytiker i Alm. Brand Markets og har udtalt sig til Børsen.

"Vi vidste godt, at alle varerne bliver revet ned fra hylderne, men GN ser ud til at formå at få varerne ud på hylderne i en ekstremt stor hastighed. Det er nok her, overraskelsen ligger," siger han til Børsen.

Høreapparatforretning uligger uændret

Mens headset-divisionen har oplevet massiv fremgang i løbet af året, har høreapparatforretningen, GN Hearing, været hårdt presset af coronakrisen.

Fredag morgen gentager GN 2020-forventningerne om en organisk omsætningsvækst, der er bedre end minus 30 pct. for GN Hearing. Selskabet forudser også fortsat, at EBITA-marginen for den del af forretningen vil være "bedre end 0 pct."

Analytiker er "enormt overrasket" over graden af opjustering hos GN 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også