Watch Medier

TV 2 får rettighedspenge tilbage for aflyst sport: "Det er et lille plaster på såret"

TV 2 ville allerhelst have vist al den sport, de har købt rettighederne til, men flere begivenheder er blevet aflyst, og derfor har tv-stationen fået penge retur. Men ikke alle ændringer udløser rabat. 

Frederik Lauesen kalder det et plaster på såret, at TV 2 får penge tilbage for aflyste sportsbegivenheder. | Foto: Per Arnesen/TV 2

Tennisturneringen Wimbledon blev aflyst, VM i ishockey blev aflyst, cykelløbet Paris-Roubaix blev aflyst. Fælles for de tre sportsbegivenheder og flere andre er, at TV 2 har købt rettighederne til at transmittere dem i Danmark - men på grund af benspændet fra coronavirus har tv-stationen har ikke kunnet transmittere noget som helst.

Det har sendt rettighedspenge retur til TV 2's kasse, fortæller Frederik Lauesen, sportschef hos TV 2.

”Det er helt almindelig præcedens, at hvis man har købt en vare, og man ikke får den, så får man pengene tilbage. Sådan har det været med alle vores rettigheder," siger han.

Helt en no-brainer er det dog ikke. Der kan dog opstå situationer, hvor tilbagebetaling er en lidt mere kompliceret affære. Eksempelvis har TV 2 købt rettighederne til ATP Tour og WTA Tour, som er henholdsvis herrernes og kvindernes tennisturneringer. Her er nogle turneringer aflyst, mens andre ikke er.

”Ud fra det årlige rettighedsbeløb, vi betaler, vurderes det, hvad de forskellige turneringer er værd, og så får vi penge tilbage på den baggrund,” siger Frederik Lauesen.

Det aspekt gør sig i øvrigt også gældende i forhold til, at TV 2 har krævet at få penge tilbage fra håndboldens divisionsforening og Dansk Håndbold Forbund, fordi flere klubkampe og landskampe er blevet aflyst.

"Jeg er sikker på, vi nok skal nå i mål med et resultat, så alle er glade og tilfredse til sidst.”

Han vil ikke afsløre, hvor mange penge TV 2 har fået tilbage på grund af aflysninger.

”Men jeg kan sige så meget, at vi hellere ville have vist sport på vores kanaler end at have penge tilbage. Det er et lille plaster på såret.”

Tilskuerløse fodboldkampe

TV 2 har rettighederne til at vise fodbold fra de italienske og spanske ligaer, Serie A og LaLiga. Her blev en del af turneringerne sat på standby, da coronakrisen ramte, og de blev så færdigspillet i juli og august. Ingen kampe blev aflyst, men der var ingen tilskuere på stadion i den sidste del af sæsonen.

Frederik Lauesen medgiver, at sport uden tilskuere er lig med et dårligere produkt, men det udløser ingen rabat, forklarer han.

”Men det er grundlæggende sådan, præmisserne er lige nu. Serie A og LaLiga har gennemført kampene, og vi har derfor fået de kampe, vi har betalt for. Det er noget andet, end hvis man bare aflyse," siger Frederik Lauesen.

”De tomme tribuner er en del af, hvordan verden ser ud lige nu, og det må vi jo også leve med på TV 2. Vi skal også nok betale vores del af regningen. Der er ikke nogen, der er uvenner i det her. Alle er indstillet på, at verden er havnet i en situation, som ingen havde forventet. Vi må alle give og tage lidt for at nå i mål, så alle kan holde skindet på næsen.”

Opretholdt seerinteresse

På trods af både udskydelser og aflysninger er Frederik Lauesen godt tilfreds med, hvordan TV 2 har klaret sig igennem. Han fremhæver verdens største cykelløb Tour de France som et succeseksempel. Løbet blev udskudt fra juli til september.

”Selvfølgelig kan vi mærke det på nogle begivenheder, at interessen er mindre, men vi var positivt overraskede over, at Tour de France opretholdt den seerinteresse, som den normalt har, når den ligger meget for sig selv midt i sommerferien. Seertallene var stort set, som de plejer. Produktet var i store træk også det samme, men konkurrencen var større end normalt fra andre begivenheder," siger han.

”Sportsbranchen har været så udfordret, at vi kan ikke være bekendt at være andet end tilfredse."

TV 2 har i de seneste år rustet op på især fodboldrettigheder. Først kom LaLiga og Serie A til, og i år har TV 2 købt rettigheder til både Europa League og den nye Europa Conference League samt landsholdets kampe.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs