Fiberkabelproducent nedjusterer efter hård medfart i især Brasilien

Udsættelser af ordrer på fiberkabler til blandt andet olie- og gasindustrien i Sydamerika har ramt Roblon i Frederikshavn, som nedjusterer forventningerne til omsætning og overskud.
Foto: GOOGLE MAPS
Foto: GOOGLE MAPS
AF RITZAU FINANS

Industrivirksomheden Roblon i Frederikshavn nedjusterer forventningerne til 2019/20 med afsæt i de resultater, der er opnået i den forløbne del af regnskabsåret.

Det oplyser Roblon, der producerer fiberkabler, i en fondsbørsmeddelelse fredag eftermiddag.

Roblon venter nu en omsætning i niveauet 250 mio. kr. mod en omsætning på 267,2 mio. kr. i 2018/19 og et tidligere skøn på 250-270 mio. kr. Overskuddet før skat ventes nu i intervallet 35-38 mio. kr. mod tidligere 45-50 mio. kr.

I meddelelsen til fondsbørsen forklarer Roblon, at selskabet blandt andet er ramt af ordreudsættelser inden for olie og gas offshore-industrien i Sydamerika, herunder Brasilien.

"I slutningen af foråret 2020 blev Brasilien særligt hårdt ramt af Corona-pandemien, hvilket betyder, at forventede projekter ikke har kunnet gennemføres. De forventede projektordrer er således blevet sat på hold, men forventes realiseret på et senere tidspunkt. Dette får yderligere negativ indflydelse på Roblons forventede resultat for helåret 2019/20 i forhold til den efter halvåret allerede foretagne reduktion," oplyser Roblon.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også