Pandora lukker midlertidigt en femtedel af sine butikker

Som det eneste af Pandoras markeder viste det kinesiske marked et fald i salget i tredje kvartal. Smykkevirksomheden nåede næsten at genåbne samtlige butikker, men i november må omkring en femtedel af dem igen holde holde lukket.
Pandora-smykker. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH
Pandora-smykker. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH
AF RITZAU

Smykkefirmaet Pandora lykkedes med at skabe vækst på flere af sine markeder i tredje kvartal med Kina som en væsentlig undtagelse, idet slaget her viste et fald på 26 procent i forhold til samme periode sidste år. Men nu må Pandora se frem mod nye nedlukninger af sine butikker.

Det danske selskab annoncerer således, at det i november vil lukke cirka 18 procent af sine fysiske butikker.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal.

Selskabet lukker butikkerne på grund af nye globale nedlukninger grundet corona. Pandora har over 2700 butikker verden over. Det svarer dermed til, at 486 butikker skal lukke i en periode.

Corona har plaget Pandora det meste af året, men tredje kvartal var et af de bedre sammenlignet med starten af året.

Selskabet glæder sig over, at fem ud af syv nøglemarkeder i kvartalet viste salgsvækst på trods af virusset.

Pandora noterer sig ligeledes, at fjerde kvartal startede med samme takter, som anden halvdel af tredje kvartal. I oktober var salgsvæksten således på otte procent.

Nu kigger selskabet dog ind i en periode med nye udfordringer.

"Pandora har vist modstandsdygtighed og smidighed under pandemien, og den tocifrede vækst i både USA og Storbritannien i tredje kvartal signalerer, at vi er ved at vende forretningen," siger selskabets administrerende direktør, Alexander Lacik, i en kommentar til regnskabet.

"Vi ser nu ind i en periode med nye nedlukninger, men vi er forberedt på at navigere gennem denne store usikkerhed. Vi har den finansielle styrke til at stå i mod en langvarig periode med nedlukninger," tilføjer han.

Omsætningen i tredje kvartal landede på 4,07 milliarder kroner, hvilket var en smule under de 4,42 milliarder kroner, som Pandora omsatte for i samme periode 2019.

For de første ni måneder af 2020 har selskabet omsat for knap 2,8 milliarder kroner mindre end i 2019.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også