Watch Medier

Tilbagegangen for ISS blev mindre end forudset

Omend hårdt ramt af corona-nedlukninger klarede den globale servicekoncern ISS sig lidt bedre vækstmæssigt i tredje kvartal end ventet af aktieanalytikerne.

Jacob Aarup-Andersen har præsenteret sit første første regnskab i spidsen for ISS. | Foto: Watch Medier/Jan Bjarke Mindegaard

Servicekoncernen ISS nåede i tredje kvartal en vækstudvikling, der var bedre end ventet blandt aktieanalytikerne.

Det fremgår af selskabets kvartalsmeddelelse, der er offentliggjort onsdag morgen.

Den organiske vækst endte i kvartalet på minus 8,7 pct. mod positive 8,4 pct. i samme kvartal sidste år.

Her var der blandt analytikerne ventet en negativ organisk vækst i kvartalet på hele 9,5 pct. ifølge konsensusestimater indsamlet af ISS.

Toplinjen for de fortsættende aktiviteter faldt til 17.149 mio. kr. fra 19.810 mio. kr. i samme periode af 2019.

Ifølge estimater indsamlet af ISS selv var der ventet en toplinje på 17.399 mio. kr. i kvartalet.

Det er samtidig den nye administrerende direktør, Jacob Aarup-Andersens, første regnskab i spidsen for servicekoncernen, efter at han formelt overtog fra Jeff Gravenhorst 1. september.

"På trods af de svære globale omstændigheder, bekræfter vi vores forventninger til året. Vi er ikke tilfredse med vores driftsmæssige performance i det forgangne år, og vi arbejder hårdt på at forberede forretningen på de kommende år - inklusive at fokusere på at sikre at væksten kommer med den rette indtjening og cash flow," lyder det fra Jacob Aarup-Andersen.

2020-forventningerne

ISS i har i kvartalsmeddelelsen indsnævret sine forventninger til hele 2020.

Midtpunktet af forventningerne er fastholdt, og servicekoncernen venter nu en organisk vækst på minus 6 til minus 8 pct.

ISS forudså tidligere en organisk vækst på minus 2 til minus 10 pct. samt en driftsmargin, der er "marginalt positiv" eksklusive omstrukturering- og engangsposter.

"De tidligere "høje" og "lave" scenarier ses nu som usandsynlige," skriver ISS.

 

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs