Watch Medier

Eksplosion i salg af tabletvacciner driver opjustering fra ALK

Allergiselskabet ALK skruer op for forventningerne til 2020 efter et stort salg af især tabletter i tredje kvartal. Resultatet af driften bliver nu bedre end ventet, mens forventningerne til omsætningen nedpræciseres.

ALK-tabletter. | Foto: Finn Frandsen

Et bedre end ventet salg af især tabletter får nu allergiselskabet ALK til at opjusterer forventningerne til helåret. Selskabet hæver således forventningerne til driftsresultatet (ebitda), der nu ventes at udgøre 350-400 mio. kr. mod tidligere 300-350 mio. kr.

Det fremgår af en meddelelse torsdag morgen, hvori der også kommer enkelte regnskabstal for tredje kvartal. Det fulde kvartalsregnskab kommer 11. november.

Mens resultatet af driften ventes bedre end tidligere forudset, nedpræciserer ALK nu forventningerne til omsætningen.

ALK venter nu en organisk vækst i nettoomsætningen på cirka 8 pct., svarende til cirka 3,5 mia. kr., mod tidligere ventet i den lave ende af intervallet 8-12 pct.

I årets tredje kvartal – viser foreløbige tal fra ALK, har selskabet omsat for DKK 772 mio. kr. i lokale valutaer mod 739 mio. kr. i samme periode året før.

Den organiske vækst i nettoomsætningen blev på på 7 pct. i tredje kvartal, drevet af en stigning på 52 pct. i salget af tabletter, fortæller ALK.

"Resultatet er opnået på trods af den fortsatte negative effekt af covid-19 på ALK’s ældre produkter, hovedsageligt i USA," oplyser selskabet.

Selskabets ebitda-indtjening er i tredje kvartal steget med 61 pct. til 58 mio. kr. - det tilskrives blandt andet besparelser, effektiviseringer og udskudte forsknings- og udviklingsomkostninger.

I netop USA regner ALK med mistede salgsindtægter på mere end DKK 100 mio. kr. for regnskabsåret 2020 grund af pandemien.

Mere fra Watch Medier

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs