Watch Medier

Aktiefest efter nyhed fra Pfizer: Ny vaccine virker i over ni af ti tilfælde

En vaccinekandidat fra amerikanske Pfizer har vist en effekt over for covid-19 i mere end ni ud af tilfælde. "Dette er omtrent den bedst mulige nyhed for verden, for USA og for folkesundheden," siger Pfizer-chef. Efter meldingen stiger aktiebørserne over hele verden.

En positiv melding fra Pfizer får verdens børser til at stige. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Pfizer og samarbejdspartneren Biontechs covid-19-vaccine forebygger over 90 pct. af infektionerne i et stort studie af titusindevis af frivillige. Det viser en analyse af data ifølge Bloomberg News.

Fundene er baseret på en foreløbig analyse, som er gennemført, efter at 94 deltagere blev smittet med covid-19. Studiet vil fortsætte, indtil i alt 164 deltagere er blevet smittet.

Medicinalselskaberne bag studiet, Pfizer og Biontech, er begge stærkt opmuntrede over resultaterne.

"Dette er omtrent den bedst mulige nyhed for verden, for USA og for folkesundheden," siger William Gruber, Pfizers senior vice president med ansvar for vaccineudvikling.

Tidligere har der ifølge Biontech været forudset en forebyggelsesgrad på 60-70 pct.

"Mere end 90 pct. er ekstraordinært," lyder det fra Biontechs administrerende direktør, Ugur Sahin.

På aktiebørserne verden over har meldingen sendt kurserne en del højere. C25-indekset steg straks næsten en halv procentpoint ekstra efter meldingen for siden at falde lidt tilbage, fordi opturen skubbede de defensive medicinalaktier noget tilbage.

Biontech-aktien lå17,6 pct. højere i formarkedet, mens Pfizer steg 9,6 pct.

 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs