Watch Medier

Simcorp-topchef: Det ser godt ud med ordreindgangen

Softwarekoncernen Simcorps regnskab er påvirket af, at ikke alle ordrer bliver omdannet til omsætning med det samme, siger Simcorps koncernchef.

Klaus Holse er koncernchef i Simcorp. | Foto: PR

Det ser godt nok ud på ordreindgangen, men det er ikke alt sammen, der bliver lavet om til omsætning nu, og det påvirker regnskabet som sådan.

Det siger Simcorps koncernchef Klaus Holse til Ritzau Finans efter regnskabet for tredje kvartal, der er præsenteret torsdag morgen.

"Jeg synes, at vi er landet okay. Især på ordresiden. Det, at vi har landet fire Simcorp Dimension-ordrer rundtomkring i verden, er vi meget godt tilfreds med, der hvor verden er nu. Og vi er fortsat ind i fjerde kvartal med tre ordrer til," siger Klaus Holse.

Salget er i tredje kvartal faldet til 100,2 mio. euro fra 117,4 mio. euro, mens analytikerne havde ventet et fald til 110,2 mio. euro.

Til gengæld lander ordreindtaget og den samlede ordrebog bedre end ventet. Ordreindtaget i kvartalet løber op i 21,7 mio. euro mod en forventning blandt analytikerne på 18,1 mio. euro.

Koncernchefen forklarer, at Simcorp har fået ordrerne, men at de ikke er blevet indtægtsført endnu.

"Indtægterne kommer senere i takt med at vi laver leverancen," siger koncernchefen.

Det er ifølge koncernchefen ikke på grund af covid-19, at indtægterne ikke har kunnet indtægtsføres endnu.

"Det er mange forskellige årsager. Noget af det er nogle aftaler vi lavede i Asien med nogle centralbanker. Der er noget offentligt med, hvad de kan forpligte sig til," siger han.

Klaus Holse er også rigtigt godt tilfreds med, at Simcorp har kunnet indgå nye aftaler til trods for corona.

"Det med at man kan få folk til at skrive under på en kontrakt, uden at man sidder i samme rum. Det er rigtigt godt," siger han og fremhæver, at Simcorp har fået syv nye ordrer siden sidste regnskabspræsentation.

Opjustering af forventninger

Simcorp fastholder sine samlede forventninger til 2020 om en omsætningsvækst i niveauet minus 5 til plus 5 og en overskudsgrad (EBIT-margin) på 22-27 pct.

Til gengæld løftes forventningerne til den organiske omsætningsvækst til minus 6,5 pct. til plus 3,5 pct. mod tidligere ventet minus 7 pct. til plus 3 pct., idet opkøbet af AIM Software nu kun ventes at bidrage med 1,5 procentpoint mod tidligere ventet 2 procentpoint.

"Reelt set bliver den organiske vækst bedre, og der kommer lidt mindre fra opkøbet. Opkøbet, som jo ikke er organisk, har en lille negativ effekt, og den vinder vi så ind i den organiske vækst," siger Klaus Holse.

Simcorp har i forbindelse med annonceringen af hensigtserklæringen med State Street i oktober ventet at kunne lande i den øvre ende af omsætningsforventningerne, når aftalen er endeligt på plads.

"Når aftalen bliver endelig, hvilket vi regner med i år, kommer vores prognose til at blive på den positive side," siger koncernchefen.

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs