Watch Medier

Undersøgelse: Coronakrisen deler it-virksomheder i vindere og tabere

Det er vidt forskelligt for it-virksomheder, om coronakrisen har været god eller dårlig for forretningen, viser ny undersøgelse. 16 procent af it-virksomhederne melder om fyringer, og 18 procent har anvendt hjælpepakker.

"Efter vores første analyser fra lige inden sommerferien, havde vi faktisk frygtet, at tallene så værre ud," siger Natasha Friis Saxberg. | Foto: Jonas Pryner Andersen/IT-Branchen/PR

Coronakrisen har kunnet mærkes i it-branchen. Men effekten har været vidt forskellig for virksomhederne.

Det viser en ny undersøgelse fra brancheorganisationen ITB, som 163 it-virksomheder har deltaget i. 44 pct. af dem har oplevet nedgang i omsætningen under coronakrisen, mens 39 pct. har øget omsætningen i samme periode. Der tegner sig altså ikke entydigt et billede af en branche, der samlet set har lukreret på det øgede behov for digitalisering i samfundet, men snarere en branche delt i to: Vindere og tabere.

16 pct. af de virksomheder, som har oplevet et fald i omsætningen, oplever en nedgang på mere end 20 pct. Til sammenligning er det 7 pct. af de selskaber, der oplever fremgang, som har en vækst på mere end 20 pct.

Tallene er overordnet set mere positive end forventet, udtaler adm. direktør Natasha Friis Saxberg fra ITB i en pressemeddelelse.

"Efter vores første analyser fra lige inden sommerferien, havde vi faktisk frygtet, at tallene så værre ud. Så det er dejligt at se, at der også er lyspunkter i denne tid, og at mange er lykkedes med at nytænke deres forretning," siger hun.

Fyringer og hjælpepakker

Af undersøgelsen fremgår det, at 16 pct. af de adspurgte virksomheder har måtte fyre, mens 18 pct. har benyttet sig af hjælpepakker fra regeringen.

"Der er ingen tvivl om, at mange virksomheder lider under krisen, fordi flere af deres kunder har sat it-investeringerne på hold og stoppet planlagte projekter. Og det kan desværre mærkes mange steder,"  udtaler Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen i en pressemeddelelse.

IT-Branchen jagter kvinder til mentorordning

Ny Siri-kommission vil sætte fokus på klimaet 

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs