Watch Medier

Nyopført Vestas-mølle kollapser i Nordsverige

En 230 meter høj Vestas-vindmølle af typen V150 knækkede i weekenden sammen på en svensk vindmøllepark, der endnu er under opførelse.

Dette er ikke den mølle, der kollapsede i weekenden. Denne kollapsede i Sverige for fem år siden. | Foto: Vestas/Statens Haverikommission

Natten til søndag kollapsede en de 17 Vestas-møller på den svenske park Aldermyrberget. Billeder i lokalmediet Norran, der var først til at skrive om uheldet, viser, at møllen er knækket i tårnet få meter fra jorden efterladende en totalskadet maskine. Ingen er kommet til skade, oplyser projektejeren, WPD.

"Det føles som om, at vi har vækket halvdelen af jordkloden her til morgen, så nu må vi se, hvad det bliver," siger adm. direktør for WPD Scandinavia, Maria Röske, søndag til Norran om konsekvenserne for kollapset, hvis årsag endnu er uvis.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs