Watch Medier

Bitcoin i overraskende comeback tæt på tidligere rekordniveau

Hvor Bitcoins forrige store stigning resulterede i et priskollaps, venter it-fagfolk et mere solidt fundament under de store stigninger, der har vist sig i kryptovalutaen i år.

Bitcoin er steget gennem den seneste tid. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Kryptovalutaen Bitcoin er tilbage med nye stigninger i et år med frygt for inflation og coronapandemi.

Det skriver Finans.

Bitcoin har været en af de bedste investeringer på finansmarkedet i år, der har været præget af frygt for inflation og coronapandemi, sammenligninger med guld, negative renter samt øget interesse fra investorer, som ifølge eksperter har været med til at sende prisen i vejret.

Hvor Bitcoins sidste store stigning resulterede i et priskollaps, venter eksperter et mere solidt fundament nu.

"Dette er ikke 2017 om igen. Der er en stigende accept af og en venligere holdning til kryptovalutaerne denne gang. Vi ser flere indikatorer, der peger mod yderligere stigninger end mod et fald," siger Roman Beck, der er professor ved IT-Universitetet, til mediet.

I 2017 steg bitcoin med mere end 1330 pct. til omkring 20.000 dollar - svarende til mere end 125.000 kr. - per bitcoin, inden kryptovalutaen kollapsede i 2018 og faldt med 73 pct.

Bitcoin er over den seneste måned steget med mere end 50 pct. og nærmer sig igen niveauet fra 2017.

Afkastet på kryptovalutaen overgår samtidig råvarer som guld, sølv og jernmalm foruden flere selskabsaktier - både på globalt og nationalt plan.

Udviklingen skyldes ifølge eksperter blandt andet, at bitcoin har vundet indpas hos flere investorer og ikke kun er forbeholdt en mindre kreds af tilhængere.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs