Danske film stormer frem og sætter rekord trods coronanedlukning

Ud af det samlede antal solgte biografbilletter herhjemme står danske film lige nu med en rekordstor markedsandel. Forklaringen er i høj grad fraværet af amerikanske storfilm.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Danske biografilm har klaret sig særligt godt gennem coronakrisen trods lukkede biografsale og publikumsrestriktioner. Af de i alt 6,8 mio. solgte biografbilletter i år står danske film lige nu for 48,6 pct., skriver Politiken.

Det er væsentligt højere end hidtidige rekord fra 2008, da markedsandelen lå på 33 pct., ligesom andelen sidste år var nede på 27 pct.

"Vi er kommet markant bedre igennem det her halvår, end jeg på noget tidspunkt troede, da vi pakkede vores tasker i marts og blev sendt hjem på grund af corona," siger adm. direktør Claus Ladegaard fra Det Danske Filminstitut til Politiken. Han forventer, at andelen når at ramme 52 pct. inden årets udgang.

I alt er der solgt over 3,3 millioner billetter til dansk film i år, heraf mere end 2,2 millioner siden 1. juli. Interessen skyldes især, at flere amerikanske storfilm som den nye James Bond-film er blevet udskudt som konsekvens af coronakrisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også