Watch Medier

Bankerne styrker deres polstring – kun én går tilbage

De danske banker har generelt øget deres solvensoverdækning siden sidste år, viser ny opgørelse fra FinansWatch. Sydbank har den største kapitalpolstring, Vestjysk Bank forbedrer sin, og Hvidbjerg Bank viser som den eneste en mindre polstring.

Hvildbjerg Bank skilelr sig ud med tilbagegang i kapitalpolstringen. | Foto: PR/Hvidbjerg Bank

De danske banker er godt polstret med kapital. Det viser en ny opgørelse af bankernes solvensoverdækning, som FinansWatch har foretaget ved at måle bankernes solvens mod deres individiduelle solvensbehov.

Opgørelsen er baseret på tilgængelige bankregnskaber for tredje kvartal og viser, at blot tre af de opgjorte banker har en overdækning i procentpoint på under 10 procentpoint. Samtidig har kun en enkelt bank mindsket sin polstring sammenlignet med sidste år.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Falck sælger vejhjælpsforretning i fem lande

Et frasalg af vejhjælpsforretning i en række lande sker som et led i Falcks langsigtede strategi om at udvikle sig som integreret sundhedsforretning. Salgsprisen er aftalt til 1 mia. kr.

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs