Watch Medier

FDB Møbler rammer tidsånden - øger salget med 50 procent

I sit første år som selvstændigt selskab under Coop har FDB Møbler løftet sit salg fra 100 til 150 milo. kr. Møbelforhandleren, der ligger inde med et stærkt bagkatalog af dansk design, venter fortsat vækst i 2021.

Ole Kiel har været i gemmerne efter glemte designskatte hos FDB Møbler, der blev genoplivet i 2013. | Foto: Peter Hove Olesen

Der har i år været godt gang i salget hos FDB Møbler, der sælger klassikere fra designere som Børge Mogensen og Mogens Koch.

I år er salget blevet løftet med 50 millioner kroner til cirka 150 millioner kroner. Det oplyser Coop, der ejer selskabet, i en pressemeddelelse.

FDB Møbler sælger blandt andet gyngestole fra Børge Mogensen og Mogens Kochs kendte bogkasser.

"Vi rammer tidsånden godt, hvor danskerne går efter varer, der har historie, er ansvarligt produceret og har en langtidsholdbar kvalitet," siger direktør Ole Kiel i en kommentar i meddelelsen.

Salget kommer både fra Coops hjemmeside og ni selvstændige butikker spredt ud over hele landet - blandt andet to i centrum af København.

Og det er humlen til væksten, mener Ole Kiel.

"Kombinationen af fysiske butikker og en stærk onlineplatform er en væsentlig forklaring på vores vækst," siger direktøren.

Møbelselskabet har i år udvidet antallet af medarbejdere, og der skal hyres yderligere hjælp "straks i det nye år". Her åbner selskabets tiende butik også. Det sker i Vejle.

Møblerne fra FDB Møbler, der også kommer fra yngre danske designere, forhandles blandt andet hos bolighuse i Tokyo i Japan, Englands hovedstad, London, og Toronto i Canada.

Netop den stigende interesse fra udlandet for dansk design skal være med til at sikre, at FDB Møbler næste år fortsætter væksten.

2020 er det første år som et selvstændigt selskab for FDB Møbler.

 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs