Watch Medier

Coronalukning udløser Magasins første underskud i 10 år

Magasin har haft stigning i onlinesalget i 2019/2020, men det kan ikke opveje perioden med lukkede butikker sidste forår. Derfor endte det regnskabsår, der sluttede i august, med et nettounderskud på 42 mio. kr.

Lukkede butikker betyder underskud i Magasin. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Lukkede stormagasiner under coronaudbruddet i foråret har været en dyr omgang for Magasin du Nord, der for første gang i 10 år har underskud.

Koncernens omsætning er faldet med 10 procent i regnskabsåret 2019/2020, der løb frem til udgangen af august sidste år, til 2,6 mia. kr.

Omsætningen er holdt oppe af et stigende onlinesalg, men det har ikke været nok til at veje op for lukkede butikker. Det er den laveste omsætning i seks år.

Resultaterne dækker dermed over den første nedlukning i foråret, mens nedlukningen i december og januar ikke er med.

Økonomidirektør Peter Fabricius er tilfreds med resultatet set i lyset af situationen.

"Det er grundlæggende svært at være tilfreds med en tilbagegang, men nedlukningen af stormagasinerne har virkelig ramt os. Vi er tilfredse med udviklingen i de perioder, hvor vores magasiner har været åbne, men det er klart, at tvangsnedlukningen har kostet rigtig mange penge," siger han.

Han fremhæver, at ingen ansatte er blevet fyret under coronapandemien, og Peter Fabricius nævner, at Magasin har "haft god gavn af hjælpepakkerne".

Underskud

Det faldende salg betyder, at Magasin fik underskud sidste år.

Magasin har dog ikke kunnet tjene penge det seneste år og kommer ud af året med et minus på bundlinjen på 42 mio. kr. Det er første gang siden 2010, at der er underskud hos kæden.

Magasin har syv stormagasiner i Danmark. Den nok bedst kendte Magasin ligger København. De øvrige er i Lyngby, Ørestad, Rødovre, Odense, Aarhus og Aalborg.

Ud over de fysiske stormagasiner har Magasin også en webshop målrettet mod det svenske marked.

For det nye regnskabsår forventer Magasin at kunne levere et resultat på samme niveau som det seneste år.

Læs mere her:

Magasins ejer sælger sit brand og webshop for 460 millioner

Magasin uberørt af ejers lukning af 124 butikker 

Mere fra Watch Medier

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen fyringer

De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår situationen under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise. Og det er en fejl, mener Bryggeriforeningens direktør, Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs