Watch Medier

Postnord tjener rekordmange penge i corona-år

Postnord har i 2020 tjent lidt under 1,3 mia. kr. Det er rekord siden fusionen af det svenske og danske postvæsen i 2009 og skyldes både stor efterspørgsel og større produktivitet.

Postnord har fået mere at lave under coronakrisen. | Foto: PR / Catena AB

Under coronapandemien er der købt flere varer på nettet. Det har givet ekstra travlhed hos fragtvirksomheder som PostNord.

Den ekstra travlhed er et af flere bidrag til, at PostNord sidste år har fået det største resultat siden 2009, da den dansk-svenske postgigant blev dannet.

Det oplyser PostNord tirsdag i forbindelse med sit årsregnskab.

Samlet har PostNord i 2020 tjent lidt under 1,3 milliarder kroner. Ud over at det er rekord, så er det en stor forbedring i forhold til året før, hvor der blev tabt i underkanten af 200 millioner kroner.

Ifølge Annemarie Gardshol, koncernchef i PostNord, er der flere årsager til den store forbedring i indtjeningen. Det forklarer hun i en skriftlig kommentar.

"Naturligvis bidrager den store efterspørgsel på pakker. Men samtidig har vi haft et meget højt produktivitetsniveau og gode fremskridt i vores interne forbedringsprogrammer," siger hun.

Omsætningsplus

Den samlede omsætning i PostNord er sidste år endt på cirka 28,6 milliarder kroner. Det er en stigning på én procent i forhold til året før.

Med til at hive koncernresultaterne op har været en forbedring i den danske forretning. Her er såvel omsætning som indtjening vokset sidste år.

For hele året omsatte den danske forretning for knap 6,9 milliarder kroner. Det udgjorde dermed omkring en fjerdedel af PostNords samlede omsætning.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs