Pfizer venter at sælge vacciner for 93 milliarder i år

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer, der sammen med partneren Biontech var først på banen med en godkendt vaccine mod corona, forudser et salg af vacciner på 93 mia. kr. i år. Det vil være en fjerdedel af selskabets samlede salg.
Vaccinerne vil give Pfizer en kolossal omsætning, | Foto: Matthew Childs/REUTERS / X03810
Vaccinerne vil give Pfizer en kolossal omsætning, | Foto: Matthew Childs/REUTERS / X03810
af ritzau

Medicinalselskabet Pfizer forventer at sælge coronavacciner for omkring 15 milliarder dollar i 2021 - svarende til omkring 93 milliarder kroner.

Det fremgår af selskabets årsregnskab, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samlet forventer selskabet en omsætning i 2021 på omkring 60 milliarder dollar - 371 milliarder kroner. Dermed regner medicinalgiganten altså med, at salg af coronavacciner vil udgøre en fjerdedel af omsætningen i 2021.

Samlet set har Pfizer i regnskabet skruet op for forventningerne for 2021.

Amerikanske Pfizer har udviklet sin coronavaccine sammen med tyske BioNTech. Selskabernes coronavaccine var den første til at blive godkendt på store markeder som USA og EU.

Allerede i fjerde kvartal af 2020 solgte Pfizer coronavaccine for i alt 154 millioner dollar. Det svarer til 952 millioner kroner.

Forventningen for salget af coronavacciner inkluderer doser, som ventes at blive leveret i 2021 under eksisterende kontrakter. Den kan blive justeret.

Vaccinen fra Pfizer/BioNTech blev godkendt i EU 21. december. De første danskere blev vaccineret med den 27. december.

Danmark har hidtil via EU sikret sig mulighed for at købe vaccinedoser fra Pfizer/BioNTech til at færdigvaccinere 4,6 millioner personer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også