Watch Medier

Ringkjøbing Landbobank udlodder halvdelen af årets overskud

Landets næstmest værdifulde bank, Ringkjøbing Landbobank, kom ud af 2020 med et stigende overskud, og aktionærerne får glæde af en stor del af pengene.

John Fisker sender halvdelen af overskuddet til aktionærerne. | Foto: Ringkøbing Landbobank/PR

Ringkjøbing Landbobank lover udbytte til aktionærerne på 7 kr. per aktie og et aktietilbagekøb på 255 mio. kr., fremgår det af 2020-regnskabet, som blev offentliggjort onsdag.

Samlet set svarer det til en udlodning på 50 pct. af årets overskud, der for 2020 lød på 1144 mio. kr.

I fjerde kvartal fik Ringkjøbing Landbobank et overskud på 263 mio. kr., hvilket kan sammenlignes med 223 mio. kr. sidste år.

Netto renteindtægterne steg i kvartalet til 321 mio. kr. fra 292 mio. kr. i det tilsvarende kvartal af 2019, og basisindtjeningen var på 566 mio. kr., hvilket ifølge regnskabet var det højeste niveau nogensinde.

"Netto gebyrer og provisionsindtægter eksklusive værdipapirhandel er steget i forhold til tidligere kvartaler, og er udtryk for et højt aktivitetsniveau og en fortsat kundetilgang," står der i regnskabet.

Læs mere her:

Ringkjøbing-direktør ser "fantastisk fundament" til at fortsætte momentum

John Fisker holder fast i udbyttebetalinger men har skruet ned af hensyn til Finanstilsynet 

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs