Watch Medier

Ringkjøbing Landbobank udlodder halvdelen af årets overskud

Landets næstmest værdifulde bank, Ringkjøbing Landbobank, kom ud af 2020 med et stigende overskud, og aktionærerne får glæde af en stor del af pengene.

John Fisker sender halvdelen af overskuddet til aktionærerne. | Foto: Ringkøbing Landbobank/PR

Ringkjøbing Landbobank lover udbytte til aktionærerne på 7 kr. per aktie og et aktietilbagekøb på 255 mio. kr., fremgår det af 2020-regnskabet, som blev offentliggjort onsdag.

Samlet set svarer det til en udlodning på 50 pct. af årets overskud, der for 2020 lød på 1144 mio. kr.

I fjerde kvartal fik Ringkjøbing Landbobank et overskud på 263 mio. kr., hvilket kan sammenlignes med 223 mio. kr. sidste år.

Netto renteindtægterne steg i kvartalet til 321 mio. kr. fra 292 mio. kr. i det tilsvarende kvartal af 2019, og basisindtjeningen var på 566 mio. kr., hvilket ifølge regnskabet var det højeste niveau nogensinde.

"Netto gebyrer og provisionsindtægter eksklusive værdipapirhandel er steget i forhold til tidligere kvartaler, og er udtryk for et højt aktivitetsniveau og en fortsat kundetilgang," står der i regnskabet.

Læs mere her:

Ringkjøbing-direktør ser "fantastisk fundament" til at fortsætte momentum

John Fisker holder fast i udbyttebetalinger men har skruet ned af hensyn til Finanstilsynet 

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs