Watch Medier

Nykredits overskud falder på store coronanedskrivninger

Nykredit har sidste år nedskrevet for mere end 2 mia. kr. Det har medvirket til et lavere 2020-overskud. Finanskoncernen har dog fået både flere bankkunder og flere realkreditkunder.

Nykredit har taget en kraftig nedskrivning i forventning om, at coronakrisen giver store tab på udlån. | Foto: Torben Christensen//

Bank- og realkreditkoncernen Nykredit har sidste år tjent færre penge.

Det skyldes især med nedskrivninger til forventede tab som følge af coronaudbruddet, fremgår det af Nykredits årsregnskab, der er offentliggjort torsdag.

Nedskrivningerne på udlån er sidste år samlet set endt på 2,3 milliarder kroner. Det er mere end en fordobling i forhold til året før,

I regnskabet skriver Nykredit, at nedskrivningerne var væsentligt påvirket af usikkerheden om coronapandemiens "dybde og varighed".

"Den negative effekt var mest markant i første kvartal, men covid-19 har også påvirket de efterfølgende kvartaler. Der var i 2020 hensat 2059 millioner kroner til forventede tab som følge af covid-19," skriver Nykredit i regnskabet.

De store nedskrivninger har medvirket til, at Nykredit sidste år har måttet se overskuddet falde med 24 procent til 5,7 milliarder kroner.

Kundevækst

Til gengæld kan Nykredit glæde sig over, at der har været en kundetilgang og en vækst inden for såvel bank- som realkreditforretningen.

Begge steder er udlånet vokset med otte procent, og i Totalkredit, der står for realkreditaktiviteterne, er udlånet tilmed vokset i alle 98 kommuner.

"Over de seneste fem år er antallet af boligejere med lån i Totalkredit steget med 171.000. Som koncern har vi nu en andel på næsten fem procent af markedet for realkredit til boligejere," siger Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit, i en kommentar til regnskabet.

For 2021 forventer Nykredit et lavere overskud end sidste år. Forventningen er, at resultatet før skat ender mellem 6 og 6,5 milliarder kroner.

Det skal sammenlignes med et resultat før skat på 6,8 milliarder kroner i 2020.

Forventningen baserer sig blandt andet på et fald i de samlede indtægter og en stigning i de samlede omkostninger.

Læs mere her:

Nykredit forventer gavn af langsigtet udvikling på lånemarkedet

Nykredit forventer at levere "meget stor del" af finansieringen til enormt infrastrukturprojekt 

Lavere aktivitet får Nykredit til at forvente lavere resultater i 2021

Overskuddet dykker i Nykredit Bank

Nykredit har fremgang i kerneforretningen 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs