Watch Medier

Fordobling af onlinesalget giver vokseværk hos Matas

Salget i de fysiske butikker fylder fortsat mest hos butikskæden Matas, men onlinesalget er gået markant frem, viser kvartalsregnskabet for de sidste tre måneder af 2020.

Selv om Matas har kunnet holde åbent både under første og anden nedlukning, er onlinesalget i den grad vokset. | Foto: Marie Ravn/JPA

En fordobling af onlinesalget har sikret fremgang hos Matas, der også har nydt godt af udbetalingen af de indefrosne feriepenge.

Materialistkædens omsætning steg med 140 millioner kroner i tredje kvartal. Matas har forskudt regnskabsår, og kvartalet dækker over de sidste tre måneder af 2020.

Salget af helse- og skønhedsprodukter i de fysiske butikker faldt marginalt, mens onlinesalget steg med 91 procent. Salget på nettet udgjorde 25 procent af det samlede salg.

Matas er en af de butikker, der har måttet holde åbent under nedlukningen de seneste måneder, men har ifølge adm. direktør Gregers Wedell-Wedellsborg alligevel været påvirket, fordi der er færre mennesker på gaderne end normalt.

Salget er blandt andet trukket op af produkter, der kan relateres til coronaudbruddet. Det gælder for eksempel håndsprit og mundbind.

Direktøren glæder sig over fremgangen.

"Trods væsentlige omkostninger til at sikre tryghed for kunder og medarbejdere leverer vi en resultatfremgang, som især skyldes, at vores digitale forretning er blevet mere lønsom," siger han i en kommentar til regnskabet.

Overskuddet stiger

Det højere salg har også gjort, at Matas tjener flere penge. Overskuddet er steget med 38 millioner til 175 millioner kroner.

Da salget er gået bedre end forventet, opjusterer Matas sine forventninger til regnskabsåret 2020/2021, der løber til udgangen af marts.

Matas forventer nu at øge salget med 12 procent for hele året. Tidligere var forventningen 10 procent.

"Genåbningen af store dele af detailhandlen fra 1. marts er en lettelse og et lyspunkt, som vil betyde flere kunder på gaderne og i butikkerne. Da vi også har set en massiv vækst i vores onlinesalg i januar og februar, kan vi nu opjustere forventningerne," siger direktøren.

Matas har 263 butikker i Danmark. Derudover er der en butik på Færøerne og en i Grønland.

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs