Watch Medier

Underskud i Spies efter salgsdyk på 60 procent

I det skæve regnskabsår 2019/20 er rejsebureauet Spies' omsætning faldet med 60 procent til 661 millioner kroner. Underskuddet blev på 63 mio. kr.

Spies regner først med overskud igen i 2021/22. | Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Luftfartsbranchen har været særdeles hårdt ramt af coronapandemien med lukkede grænser og rejserestriktioner, som har holdt flyene på jorden.

Rejseselskabet Spies er ingen undtagelse. Krisen har mere end halveret salget i det skæve regnskabsår fra oktober 2019 til og med september 2020, viser regnskabet.

Her havde rejseselskabet en omsætning på 661 millioner kroner. Det er 60 procent mindre end i den samme periode et år tidligere.

Året har ifølge Spies været udfordrende, og på kort sigt forventes pandemien fortsat at påvirke rejseselskabet, som i 2019 blev overtaget af norske Petter Stordalen og kapitalfondene Altor og TDR Capital.

En vigtig milepæl for rejseselskabet vil dog være, når borgerne i Norden er vaccineret:

"Nyere undersøgelser viser, at der vil være en stor underliggende efterspørgsel efter rejser, når covid-19 smittetal reduceres, og vaccinerne er udrullet i Norden og Europa," bemærker Spies i regnskabet.

Facit for året blev et underskud før skat på 62,9 millioner kroner. Det er dog ikke noget, som overrasker rejseselskabet:

"Årets resultat er ikke tilfredsstillende, men i overensstemmelse med, hvad der kan forventes under de givne covid-19-omstændigheder," skriver Spies.

Når underskuddet ikke blev større, skyldtes det, at Spies har gjort brugt af muligheden for lønkompensation under corona.

Her har staten bidrag med en del af en del af lønnen til medarbejdere, som ellers ville have været blevet afskediget på grund af corona.

Spies har modtaget knap 45,2 millioner kroner i støtteordning, fremgår det af regnskabet.

Rejseselskabet forventer først igen et overskud i det skæve regnskabsår 2021/22 – som altså starter i september 2021.

Den nuværende ejerkreds har i regnskabsåret tilført Spies 1,5 milliarder svenske kroner - eller 1,1 milliarder kroner.

 

Mere fra Watch Medier

Danske Bank lander 2022-underskud på 5 milliarder

Danske Bank fik i fjerde kvartal 2022 det højeste kvartalsoverskud i årevis. For hele året blev det dog til et underskud på 5,1 mia. kr. på grund af bøderegningen i hvidvasksagen fra Estland. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs