Watch Medier

Vestas blæser ind i andet kvartal med stor finsk mølleordre

Finansieringen af et stort finsk vindmølleprojekt på godt 400 MW er nu på plads, og det sikrer Vestas såvel en massiv byggeprojekt-ordre som salg på mere end en gigawatt fra mølleplatformen Enventus.

Foto: Ilmatar Energy

Efter det på ordresiden pauvre 1. kvartal står Vestas til at komme blæsende ind i 2. kvartal. Det franske energiselskab Neoen har torsdag lukket finansieringen på den finske Mutkalampi-vindpark på 404 MW, hvor den danske mølleproducent er valgt som leverandør. Ja, mere end det, eftersom Vestas som EPC-leverandør også skal stå for forarbejdet til det, der bliver Finlands største vindpark.

Dermed løber Vestas med ordren på størstedelen af projektets samlede investeringssum på 478 mio. euro (3,56 mia. kr.). En investering, som Neoen finansierer dels via egne midler, dels med en kreditfacilitet på 290 mio. euro med den tyske kapitalforvalter Meag samt 38 mio. euro fra den svenske bank SEB.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Investor: Opgør med Totalkredit-aftalen vil åbne muligheder for Jyske Bank

Ud over at kunne få en større realkreditforretning vil det give Jyske Bank bedre muligheder for at købe konkurrenter, hvis der kommer ændringer i den aftale, der i øjeblikket sikrer, at 45 danske danske pengeinstitutter formidler realkreditlån fra Totalkredit. Det vurderer bankinvestor og aktieanalytiker Michael West Hybholt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs