Pandora-medstifter polstrede formuen med halv milliard i 2020

Medstifter af Pandora Winnie Liljeborg har i 2020 skabt et afkast på over en halv milliard af den formue, hun fik ud af at sælge ud af smykkevirksomheden. I dag er hendes penge sat i både traditionelle aktier og startups.
Winnie Liljeborgs formue er i dag placeret i Liljeborg Gruppen. | Foto: North-East Family Office
Winnie Liljeborgs formue er i dag placeret i Liljeborg Gruppen. | Foto: North-East Family Office

Overskuddet i Liljeborg Gruppen nåede sidste år 511 mio. kr. – eller mere end seks gange så meget som året før, skriver Finans.

Selskabet med en samlet egenkapital på 4,4 mia. kr. fungerer som hovedselskab i Pandora-medstifter Winnie Liljeborgs mange investeringer og aktiviteter. Hendes formue er skabt ved det udsalg af Pandora-aktier, som hun og hendes tidligere mand, Per Enevoldsen, foretog ved børsnoteringen af smykkeselskabet i 2008.

Winnie Liljeborg er således en af de meget få kvinder blandt Danmarks rigeste personer, som ikke har arvet deres formue.

Formueafkastet på over en halv milliard i 2020 kommer især fra aktieinvesteringer, hvor strategien har "bestået sin eksamen i et udfordrende år", fremgår det af regnskabet. En anden del af formuen er placeret i danske startup-virksomheder, ligesom Winne Liljeborg støtter en række velgørende formål via selskabet.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også