Watch Medier

Pandora-medstifter polstrede formuen med halv milliard i 2020

Medstifter af Pandora Winnie Liljeborg har i 2020 skabt et afkast på over en halv milliard af den formue, hun fik ud af at sælge ud af smykkevirksomheden. I dag er hendes penge sat i både traditionelle aktier og startups.

Winnie Liljeborgs formue er i dag placeret i Liljeborg Gruppen. | Foto: North-East Family Office

Overskuddet i Liljeborg Gruppen nåede sidste år 511 mio. kr. – eller mere end seks gange så meget som året før, skriver Finans.

Selskabet med en samlet egenkapital på 4,4 mia. kr. fungerer som hovedselskab i Pandora-medstifter Winnie Liljeborgs mange investeringer og aktiviteter. Hendes formue er skabt ved det udsalg af Pandora-aktier, som hun og hendes tidligere mand, Per Enevoldsen, foretog ved børsnoteringen af smykkeselskabet i 2008.

Winnie Liljeborg er således en af de meget få kvinder blandt Danmarks rigeste personer, som ikke har arvet deres formue.

Formueafkastet på over en halv milliard i 2020 kommer især fra aktieinvesteringer, hvor strategien har "bestået sin eksamen i et udfordrende år", fremgår det af regnskabet. En anden del af formuen er placeret i danske startup-virksomheder, ligesom Winne Liljeborg støtter en række velgørende formål via selskabet.

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs