Watch Medier

Ledigheden er nu den laveste siden coronakrisens start

I juni var ledighedsprocenten 3,8. Det er det laveste siden marts 2020, men stadig ikke helt nede på niveauet fra før coronakrisen.

Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Ledigheden fortsætter med at falde herhjemme. Det viser nye og sæsonkorrigerede tal for ledigheden fra Danmarks Statistik.

Ledigheden opgøres som bruttoledige. Det vil sige samtlige dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere, der er visiteret som jobparate, og som derefter er omregnet til fuldtidspersoner.

Fra maj til juni er ledigheden faldet med 5300 personer til samlet 108.600 personer. Det svarer til en ledighedsprocent på 3,8. Med faldet er ledigheden nu på det laveste niveau siden coronakrisens start i marts sidste år. Sammenlignet med februar sidste år er ledigheden i juni stadig lidt højere - helt præcist har der været 6000 flere ledige.

De seneste måneder har ledigheden dog taget nogle gevaldige dyk, da den sammenlagt er faldet med 20.000 personer hen over maj og juni.

Cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Jeppe Juul Borre kalder det en vild tid for dansk økonomi.

"Et ledighedsfald på op mod 20.000 på bare to måneder er jo helt absurd, og det sætter et tydeligt billede på, hvor hurtigt det går. Coronakrisen har budt på voldsomme ændringer, og heldigvis er det i den rigtige retning nu. Ledigheden er centimeter fra at indhente det tabte fra krisen," siger Jeppe Juul Borre i en skriftlig kommentar.

I Sydbank forventer cheføkonom Søren Kristensen ikke, at der kommer til at gå lang tid, før arbejdsmarkedet har indhentet det tabte fra coronakrisen. Faktisk ser han en mulighed for, at det allerede kan være sket i juli.

"Jeg tror dog, at der har været lidt en vægt af, at når man åbner op, så går det rigtig stærkt, og at den resterende del går lidt langsommere. Så mit bud vil være, at vi skal bruge juli og august på at indhente det tabte, og så omkring 1. september, når sommeren er slut, vil vi kunne se, at vi har indhentet alt det tabte fra coronakrisen," siger Søren Kristensen.

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs