Novo Nordisk opjusterer forventningerne til resten af året

Novo Nordisk har dagen før offentliggørelsen af regnskabet for årets andet kvartal valgt at opjustere forventningerne til 2021. Regnskabstal for kvartalet viser samtidig, at medicinalselskabet overrasker positivt på både top- og bundlinje.
Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix
Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix

Danmarks største medicinalselskab Novo Nordisk har allerede onsdag eftermidag valgt at løfte sløret for regnskabstallene for årets andet kvartal, hvor selskabet samtidig vælger at opjustere forventningerne til både omsætningen og driftsresultatet.

Således venter selskabet nu en vækst i omsætningen på 10 til 13 pct. i faste valutakurser mod tidligere 6 til 10 pct., mens væksten i driftsresultatet ventes at blive mellem 9 og 12 pct. i faste valutakurser mod tidligere 5 til 9 pct.

Novo Nordisk meddeler samtidig, at væksten i salget forsat ventes at være 4 procentpoint lavere i danske kroner end i faste valutakurser, mens driftsresultatet nu forventes at være 5 procentpoint lavere i danske kroner end i faste kurser.

Slår forventninger til omsætning

Ser man på omsætningen i årets andet kvartal, landede den på 33 mia. kr., hvilket er væsentlig bedre end samme periode året før, hvor toplinjen endte på 30 mia. kr. Det er samtidig også bedre, end analytikerne på forhånd havde ventet.

Ifølge estimater indsamlet af Novo Nordisk blandt op til 28 analytikere lød forventningen inden kvartalsregnskabet således på en omsætning på 32,1 mia. kr., ifølge Ritzau Finans.

Fremgangen betyder samtidig også, at Novo Nordisk i årets halvår kan fremvise en omsætning på 66,9 mia. kr. mod 63,9 mia. kr. i samme periode året før.

"Vi er tilfredse med salgsfremgangen i første halvår af 2021. Væksten er drevet af alle geografiske områder inden for International Operations samt North America Operations, og af alle terapiområder, særligt vores portefølje af GLP-1-behandlinger," udtaler Novo Nordisks adm. direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, i en kommentar til regnskabet.

Fremgang hos Ozempic - Rybelsus skuffer

Den stigende omsætning i andet kvartal kan blandt andet i høj grad tilskrives diabetesmidlet Ozempic, der bygger på GLP-1-analogen semaglutid i injektionsform.

Således havde Ozempic en omsætning på 7,4 mia. kr. i andet kvartal. Det er en stigning 65 pct. sammenlignet med samme periode året før, og samtidig et godt stykke over analytikernes forventninger på 6,9 mia. kr.

Også hos Rybelsus, der er tabletformuleringen, var der også fremgang i omsætningen, som steg med 192 pct i andet kvartal sammenlignet med samme periode året før. Det betyder, at salget endte på 945 mio. kr., hvilket dog var et stykke under analytikernes forventninger på 1,2 mia. kr.

Bundlinje overrasker også positivt

Novo Nordisks stigende omsætning i årets andet kvartal smitter også af på selskabets driftsresulat, der i kvartalet lander på 14,8 mia. kr. mod 13,8 mia. kr. i samme periode året før. Ligesom med omsætningen er det samtidig også væsentlig over analytikernes forventning på 14 mia. kr.

På samme vis slår medicinalselskabet også forventningerne i forhold til nettoresultatet, som i andet kvartal lander på 12,1 mia. kr., hvor analytikerne inden regnskabet havde ventet en bundlinje på 11,2 mia. kr.

I andet kvartal 2019 lød nettoresultatet på 10,6 mia. kr.

Læs mere her:

Forrygende start for Novos nye fedmemiddel i USA  

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også