Watch Medier

Novo: Salgsvækst i 2022 påvirkes negativt af kinesisk reform

Novo Nordisk har fredag oplyst om de forventede konsekvenser af en kinesisk prisreform.

Novo Nordisk venter at blive ramt af en kinesisk prisreform. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292

Novo Nordisk venter en tre pct. lavere salgsvækst på globalt plan i 2022, oplyser selskabet i en børsmeddelelse fredag.

Den negative ventede effekt tilskrives faldende salg og lavere priser i Kina.

Det kommer som følge af, at medicinalproducenten har fået tal for udbuddet af VBP (Volume Based Procurement) fra de kinesiske sundhedsmyndigheder.

Tidligere på måneden udtalte Novo-topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, over for Marketwire, at en ny kinesisk udbudsmodel vil påvirke selskabets salg væsentligt.

Men trods næste års negative udsigter for salget af insulin i Kina, kunne topchefen alligevel se noget positivt i den kinesiske reform.

"Det kommer så selvfølgelig til at betyde, at værdien af vores forretning bliver lavere, men så længe at værdien trækkes ud i den del af markedet, hvor det er gamle produkter, så vil det også skabe mulighed for, at systemet kan betale for innovation. "

"Vi er en virksomhed, som er drevet af innovation, så et mere vedvarende sundhedssystem, der bedre kan håndtere innovation, er sådan set attraktivt for os, og vi tror på Kina på både mellemlang og lang sigt," fastslog Lars Fruergaard Jørgensen i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet for tredje kvartal.

VBP for insulin ventes at blive implementeret i første halvdel af 2022.

Novo præsenterer sine finansielle forventninger for 2022 i forbindelse med årsregnskabet, der fremlægges den 2. februar.

Sydbank om lavere salgsvækst hos Novo: Det er en anelse under det ventede 

Mere fra Watch Medier

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs