Watch Medier

Basisbank på vej mod afvikling: ”Vi indhenter det tabte gennem årene med det her regnskab”

Basisbank gør klar til at lukke med et rekordregnskab takket være frasalget af bankens udlånsportefølje, som blev solgt til mere end bogført værdi. Det beviser, at den lovkrævede nedskrivning på portefølje var for hård, mener adm. direktør.

250 indlånskonti og 11 medarbejdere er alt, der er tilbage i Basisbank, som er under afvikling. | Foto: Thomas Borberg

Ved første øjekast ser Basisbanks regnskab ikke mindre end fantastisk ud med et overskud på 510 mio. kr. efter skat. Til sammenligning stod der et minus på bundlinjen ved regnskabet i 2020, som viste et underskud på 106 mio. kr.

Den voldsomme forskel skyldes, at Basisbank i sommer meddelte, at den ville indlevere sin banklicens og fortsætte som udlånsvirksomhed. I efteråret besluttede banken dog, at det ikke kunne betale sig at drive udlånsforretningen videre, og er derfor på vej til at lukke og slukke.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs