Watch Medier

Opkonverteringer af boliglån slår tidligere rekord - kan fortsætte i flere måneder

Opkonverteringer af realkreditlån til en højere nominel rente har i første kvartal slået seneste rekord fra slutningen af 00’erne, men kan ikke måle sig med tidligere nedkonverteringsbølger. Bankerne kan se ind i fortsat pæn indtjening på boligkunders låneomlægning, da en rekordhøj andel af lånene er egnede til konvertering.

Der er i første kvartal opkonverteret boliglån for 80 mia. kr., hvilket ikke er set højere tidligere. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Rentestigningerne i starten af 2022 har medført en rekordhøj bølge af opkonverteringer af boliglån til en højere nominel rente med det formål at skære noget af lånernes restgæld.

I de første tre måneder af året blev der opkonverteret boliglån for 80 mia. kr., mens den hidtidige rekord i andet kvartal 2008 var 64 mia. kr. Det viser beregninger fra Totalkredit på baggrund af tal fra Nasdaq Nordic - selskabet bag fondsbørsen i København.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs