Watch Medier

Fem containerrederier har tabt 302 milliarder i børsværdi - men indtjeningen brager frem

Første halvår 2022 har været skidt for aktionærerne i fem globale containerrederier, der har tabt et stort trecifret milliardbeløb i børsværdi. Maersk alene har tabt 141 mia. kr. i værdi, men rederiernes indtjening er stadig skyhøj.

Det taiwanesiske containerrederi Yang Ming gav aktionærerne et afkast på 352 pct. i 2021, men i første halvår 2022 er afkastet negativt. | Foto: HHM/Michael Lidner

De globale containerrederier er efter alt at dømme på vej mod endnu et rekordår med en markant fremgang i indtjeningen. Alligevel er aktiekurserne på de børsnoterede rederier raslet ned i årets første seks måneder og har efterladt aktionærerne med enorme tab.

Det viser en gennemgang af afkastudviklingen i første halvår i år for fem globale containerrederier. Analysen er udarbejdet af Sydbank for ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs