Watch Medier

Bang & Olufsen løfter salget for andet år i træk - men har stadig underskud

Trods nedlukninger i Kina og problemer med at få komponenter har Bang & Olufsen øget salget med 10 pct. til 2,9 mia. kr. i det skæve regnskabsår 2021/22. Alligevel er producenten af tv- og lydprodukter ikke sluppet af med de røde tal på bundlinjen.

Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X01095

Der går fortsat bedre med salget af fjernsyn, højtalere og musiksystemer fra danske Bang & Olufsen, der for andet regnskabsår i træk øgede omsætningen.

Virksomheden, der har hovedkvarter i Struer, nåede i seneste regnskabsår op på et salg på over 2,9 mia. kr. En vækst på 10 pct. efter en vækst på hele 31 pct. i det forudgående år.

Trods det voksende salg, som i sig selv kaster flere penge af sig, er bundlinjen hos Bang & Olufsen stadig præget af et underskud på 30 mio. kr. - stort set uændret fra forrige års underskud på 23 mio. kr.’

For Bang & Olufsen har stigende salgstal ikke været givet de seneste år. Mod slutningen af 00’erne begyndte en rutsjetur for det kendte danske selskab.

Omsætningen faldt fra over fire milliarder kroner til et årsregnskab i sommeren 2020 viste en omsætning på omkring de to milliarder kroner.

Samtidig begyndte bundlinjen at vise et par dundrende underskud med det største i sommeren 2015 på over 800 millioner kroner.

I efteråret 2019 kom svenske Kristian Teär til efter et svagt år for Bang & Olufsen med tre nedjusteringer og en aktiekurs, der havde tabt tre fjerdedele af sin værdi.

Sidste sommer kunne han dog præsentere et regnskab, hvor omsætningen voksede fra 2 milliarder til 2,6 milliarder. Og på bundlinjen nærmede selskabet sig et nul.

Det seneste års fremgang er der ifølge Kristian Teär blevet leveret trods modstand fra en verden, som har gjort livet surt for Bang & Olufsen.

”For andet år i træk leverede vi tocifret vækst og forbedrede vores profitabilitet,” siger han i forbindelse med regnskabet.

”Det gjorde vi på trods af signifikant modvind fra nedlukninger, krigen i Ukraine og de globale udfordringer relateret til logistik og komponenter, der betød, at vi måtte absorbere 220 millioner kroner i ekstraordinære omkostninger.”

Netop muligheden for at få forsyninger er ifølge Teär den helt store joker for næste års regnskab.

”Vi forventer, at presset på de globale forsyningskæder langsomt vil aftage,” siger han.

”Vi ser dog usædvanlig høj usikkerhed relateret til krigen, inflation og nedlukninger i Kina, som betyder, at vi på nuværende tidspunkt har lavere sigtbarhed med hensyn til næste års finansielle resultater.”

Økonom: Fornuftigt regnskab fra B&O kan give ”lettelsens suk”

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs