Watch Medier

B&O-topchef: "Vi løfter foden en anelse fra speederen"

Et usikkert marked med stigende inflation, renter og produktionsomkostninger gør Bang & Olufsen mere forsigtig med investeringer, siger adm. direktør Kristian Teär i forbindelse med årsregnskabet.

Kristian Teär er adm. direktør i Bang & Olufsen. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Listen af usikkerheder er lang, og det får Bang & Olufsen til at holde en anelse igen med både investeringer og ansættelser under en igangværende turnaround-plan.

Det fortæller adm. direktør Kristian Teär, efter at tv- og lydproduktselskabet har offentliggjort årsregnskab for det skæve regnskabsår 21/22.

”Vi løfter foden en anelse fra speederen,” siger Kristian Teär, der har været topchef for B&O siden 2019..

Stigende inflation, renter, fragtudfordringer og coronanedlukninger samt ikke mindst større sandsynlighed for en forestående recession lægger pres på planen og selskabet.

Det forringer også udsigten til vækst, der i de netop offentliggjorte forventninger ventes at blive lavere end det niveau, selskabet har præsteret i år.

I 2022/23 forudser B&O en omsætningsvækst i spændet fra minus 4 til plus 5 pct., hvilket skal ses i forhold til 10 pct. vækst i det seneste regnskabsår. EBIT-marginen ventes at blive i intervallet minus 2 til 3 pct. sammenlignet med 1,8 pct. sidste regnskabsår.

Det holder dog kun stik, så længe der ikke kommer nye coronanedlukninger i Kina, når kalenderen rammer 2023. Og hvis de geopolitiske usikkerheder ikke byder på nye store bølgeskvulp i løbet af regnskabsåret.

”Vi har en klar strategi, og det er det, der gør mig fortrøstningsfuld. Men der er en øget usikkerhed, som gør, at vi er nødt til at være mere forsigtige og gå mere roligt frem,” siger Kristian Teär.

Begynder at løsne op i Kina

Netop coronanedlukninger i Kina har været et centralt emne for selskabet, der på den baggrund måtte nedjustere for få måneder siden. Her går det imidlertid fremad, lyder det fra topchefen.

”Selv om corona er ved at være væk i USA og i Europa, så har det stadig fyldt meget i Kina, hvor man holder fast i sin politik om nultolerance,” siger Kristian Teär.

Nedlukningerne har derfor haft stor betydning for kontor og lager i byer som Beijing og Shanghai.

”Så kan du ikke få adgang, og hvis du ikke kan få adgang, så kan du ikke få produkter ud derfra. Nu er vi begyndt at få adgang, og så kan vi både sælge og flytte rundt på produkter,” siger han.

Hen over året har selskabet også oplevet store fragtudfordringer i form af høje priser og begrænset kapacitet. Også det begynder dog at løsne op, lyder det.

”Det kommer til at normalisere sig hen over året. Vi tror på, at det har toppet, og at niveauet vil falde i løbet af i år. Den generelle efterspørgsel verden over falder, og det vil også gælde for elektronik,” siger Kristian Teär.

Det skyldes blandt andet den stigende inflation, som B&O venter vil påvirke forbrugeradfærden. Ifølge topchefen er selskabets kundegruppe dog mindre påvirket.

”Vores kernepublikum er mere modstandsdygtigt over for prisudsving. Det har vi set hen over året, også da vi hævede priserne første gang i januar med 8 pct. og igen senere på året. Markedet er forberedt,” siger han.

Læs mere her:

Bang & Olufsen løfter salget for andet år i træk - men har stadig underskud

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs