Watch Medier

Børskandidat når i mål med kapitalrejsning

Swiss Properties Invest solgt nye aktier for 215 mio. kr. Dermed når ejendomsselskabet i mål med kapitalrejsningen forud for en notering på vækstbørsen First North.

Keld Østergaard er stifter og økonomidirektør i Swiss Properties Invest. | Foto: Swiss Properties Invest / PR

Swiss Properties Invest kan efter sin nyligt afsluttede tegningsperiode ånde lettet op. Virksomheden lykkedes med at rejse de 215 mio. kr., der var det erklærede mål.

Udbudsperioden resulterede i en beskeden overtegning af aktien på 1,2 pct. — svarende til, at Swiss Properties Invest har fået bud ind for 217,6 mio. kr. Af det beløb udgjorde forhåndstegninger 130 mio. kr.

”Vi vidste fra start, at vi har valgt en svær periode at gennemføre en børsnotering. Derfor er vi naturligvis både stolte og glade over, at investorerne har vist os den store tillid og tegnet aktier for ovenikøbet lidt mere, end vi havde udbudt,” siger økonomidirektør i Keld Østergaard fra Swiss Properties Invest i en pressemeddelelse.

Aktierne fra tegningen er nu fordelt til i alt 227 investorer, og det glæder økonomidirektøren at kunne byde velkommen til mere end 200 nye aktionærer i Swiss Properties Invest.

”Vi glæder os nu til at komme i gang med det egentlige arbejde, nemlig at investere i ejendomme i Schweiz og skabe gode, langsigtede afkast til investorerne,” siger han.

Virksomheden forventer at have første handelsdag 14. juli på Nasdaq First North i Danmark. Udbudskursen bliver på 107,5 kr.

Stor erfaring med det schweiziske ejendomsmarked

Som tidligere beskrevet er Swiss Properties Invest et selskab, der investerer i ejendomme i Schweiz.

Selskabet foretog formelt sin første ejendomsinvestering 1. januar 2022, og der er planer om i første omgang at købe og drive op mod otte schweiziske erhvervsejendomme. Ambitionen på langt sigt er at geninvestere selskabets værditilvækst i yderligere ejendomsaktiver.

Topchefen i driftsselskabet bag Swiss Properties Invest, læge Keld Østergaard, har sammen med en række medstiftere haft fingrene i de schweiziske mursten siden 2006 og har i de efterfølgende mere end 15 år været med til at opkøbe 46 erhvervsejendomme for et samlet beløb på omkring 2,2 mia. kr.

Swiss Properties Invest har med sine seks faste medarbejdere kontor i København såvel som i den schweiziske by Zug. Selskabets adm. direktør er Kirsten Sillehoved, mens bestyrelsesformand er norske Thorbjørn Graarud.

Dagbladet Børsens børspanel har ikke ligefrem givet Swiss Properties Invest en varm modtagelse. Særligt selskabsstrukturen har i mediet fået kritik. Den kritik går på, at ledelsen i virksomheden selv tjener provision, når de igennem egne selskaber udpeger potentielle ejendomme, som Swiss Properties Invest kan investere i.

Læges ejendomsselskab møder kritik forud for børsnotering

Nystiftede Swiss Properties Invest sendes på dansk vækstbørs i juli

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs