Forbrugertilliden i Danmark har aldrig været lavere

Tal fra Danmarks Statistik viser, at forbrugertilliden i juli er opgjort til minus 25,6. Det er det lavest registrerede nogensinde, skriver statistikbanken. Inflation sætter sit præg, mener økonomer.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
af marketwire og Ritzau

Den danske forbrugertillid faldt en spids i juli. Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik.

Overordnet faldt forbrugertilliden til minus 25,6 fra ligeledes negative 24,8 måneden før. Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik.

”Gennemsnittet for de seneste seks måneder ligger på minus 18,6. Næsten uændret forbrugertillid skyldes hovedsageligt et fald i indikatorerne om forbrugernes vurdering af Danmarks og familiens nuværende økonomiske situation samt stigningen i købelysten,” forklarer statistikkerne og supplerer:

”Indikatoren om familiens økonomiske situation i dag, sammenlignet med for et år siden, fortsætter med at falde og ligger nu på minus 21,3. Dermed sætter indikatoren et nyt historisk lavpunkt i statistikkens 48-årige historie,” oplyser Danmarks Statistik.

Inflation sætter præg på danskernes humør

I Dansk Erhverv vurderer seniorøkonom Kristian Skriver, at den i øjeblikket stigende inflation er med til at præge humøret hos forbrugerne.

”De historisk høje prisstigninger gør ondt på danskernes pengepung og giver derfor store økonomiske panderynker for de danske forbrugere. Dertil har krigen i Ukraine øget forbrugernes økonomiske usikkerhed,” siger Kristian Skriver.

I Arbejdernes Landsbank peger økonom Lisette Rosenbeck Christensen på, at det nu er tredje måned i træk, at forbrugertilliden rammer et historisk lavpunkt.

”De høje prisstigninger bider i øjeblikket benhårdt på danskernes pengepunge. Det ser vi som den altoverskyggende årsag,” siger Lisette Rosenbeck Christensen.

Lønstigninger følger ikke med priser: Du får mindre for pengene

Danskerne holder på pengene og sparer mere op

Største stigning i forbrugerpriserne i over 35 år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også