Watch Medier

Dansk industri buldrer frem med medicinalbranchen i front

Ingen andre danske erhvervssektorer kan følge med medicinalindustriens produktionsvækst i 2022, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Fra første til andet kvartal i år steg medicinalindustriens produktion i Danmark med 18,1 pct., viser tal fra Danmarks Statistik. | Foto: Casper Dalhoff/JPA

Den danske industriproduktion steg 1,1 pct. i juni, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Tallene for de forudgående måneder er samtidig revideret op, så der nu er tale om en stigning på 6,9 pct. for andet kvartal. Sammenlignet med juni sidste år er produktionen 23,5 pct højere, skriver Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank i en kommentar.

”Det er meget stærke tal, ikke mindst når man tænker på, hvor presset industrivirksomheder i hele verden er af forsyningsproblemer for tiden. Tysk industriproduktion er for eksempel faldet i andet kvartal, selv om der egentlig stadig er god efterspørgsel efter industrivarer,” skriver han.

Cheføkonomen forklarer det ud fra, at dansk medicinalindustri leverer kraftig vækst, og det er en branche, der ikke er så hårdt ramt af forsyningsproblemerne. Bilindustrien derimod er hårdt ramt, og den fylder ikke så meget i Danmark.

En sektor i Danmarks industri skiller sig dog markant ud. Medicinalindustrien har i år lagt sig helt i front og producerede i juni 42 pct. mere end i juni sidste år.

Danske Bank forventer at se en afmatning for industrien globalt, da forbruget vil falde som følge af inflation og stigende priser.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs