Watch Medier

Svinebestanden dykker på grund af lave kødpriser

Nye tal viser, at antallet af svin i danske stalde er faldet med 7,5 pct. sammenlignet med sidste år. Det skyldes, at svineproduktionen aktuelt er underskudsgivende, fordi salgspriserne på svinekød ikke er fulgt med omkostningerne opad.

Foto: Finn Frandsen

Antallet af danske svin tager endnu et voldsomt fald.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at bestanden af svin i Danmark er faldet med knap en million, svarende til 7,5 procent. Den samlede svinebestand i Danmark er nu på 12,2 millioner.

Således fortsætter tendensen med et faldende antal svin, og den samlede bestand er nu på samme niveau som april 2019.

De danske stalde huser 968.000 søer. Det er 7,9 procent færre end sidste år. Det største fald ses i antallet af andre drægtige søer, som faldt 8,7 procent til 548.000 søer.

Nedgangen skyldes ifølge Danmarks Statistik en dårlig økonomi i produktionen. Det har betydet, at flere svineproducenter har indskrænket deres besætninger. Andre har helt eller delvist lukket deres produktion.

Kraftig nedgang i bedrifter

De seneste tal fra heltidsbedrifterne med svineproduktion er fra 2021.

I perioden 2001 til 2021 er antallet af bedrifter med svin faldet 80 pct., men til gengæld er antallet af svin steget 4 pct.

Samtidig er antallet af bedrifter med søer faldet 81 pct., mens det samlede antal af søer er faldet 7 pct.

De seneste foreløbige økonomiske tal for heltidsbedrifter med svineproduktion viser, at driftsresultatet faldt fra 2,6 mio. kr. i 2020 til 0,8 mio. kr. i 2021, grundet nedgangen i de gennemsnitlige salgspriser for smågrise og slagtesvin.


Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs