DLG sætter halvårsrekorder i salg og overskud

I en tid med hastigt stigende priser på korn, råvarer og energi har grovvarekoncernen DLG haft sit hidtil bedste halvår med en fremgang på 42 pct. i salget og 20 pct. i driftsoverskuddet. Indtjeningen er især vokset på områderne energi og planteavl.
Adm. direktør Kristian Hundebøll præsenterer et halvårsoverskud på over 1 mia. kr. i DLG. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Adm. direktør Kristian Hundebøll præsenterer et halvårsoverskud på over 1 mia. kr. i DLG. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Første halvår af 2022 bliver DLG’s bedste nogensinde.

Prisstigninger på en bred vifte af grovvarekoncernens forretningsområder betyder, at den andelsejede grovvarekoncern kan præsentere rekorder på både top- og bundlinje.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra DLG.

I årets første seks måneder steg omsætningen til 37 mia. kr. - en stigning på 11 mia. kr. sammenlignet med samme periode året forinden.

Driftsresultatet rundede samtidig en milepæl ved at overgå 1 mia. kr. Mere præcist landede det på 1,065 mia. kr., hvilket er 20 pct. højere end samme halvår året forinden. Og overskuddet før skat landede på 367 mio. kr. mod 298 mio. kr. i første halvår 2021.

”Regnskabet for første halvår er særdeles tilfredsstillende. Jeg er glad for at konstatere, at vi fortsætter kursen med en rigtig flot vækst på såvel top- som bundlinje. Den store stigning i omsætningen skyldes til dels de prisstigninger, vi har set på korn, råvarer og energi, men vi har også haft en stor salgsfremgang inden for vores energiprodukter i Tyskland,” udtaler adm. direktør Kristian Hundebøll i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Indtjeningsmæssigt har det været et rigtig godt halvår på særligt energi- og planteavlsområderne. Indtjeningsvæksten afspejler vores solide markedsposition, hvor de tre forretningsområder alle leverer en tocifret indtjeningsfremgang.”

Den helt store overskrift for halvåret er den russiske invasion af Ukraine, hvilket har været en hovedfaktor til de voldsomme prisstigninger, verden har set på afgrøder og energi. Samtidig har det givet DLG udfordringer med forsyninger af visse råvarer til foderproduktionen.

Oven i dette har DLG foretaget en nedskrivning på 80 mio. kr. på koncernens ejerandel af den russiske vitaminfabrik AV Nutrismart.

DLG har nu en egenkapital på 7,6 mia. kr.

Satsninger i fremgang

Tidligere på året lancerede DLG sin strategi Creating the Future, hvor en af grundsøjlerne bliver et øget fokus på forretningsbenene energi og byggeri.

Til sammen præsterede de to nye indtjeningshåb en omsætningsfremgang på 5 mia. kr. for første halvår. Særligt på energiområdet har man oplevet en markant fremgang på 22 pct. grundet en stigende tysk aktivitet efter sidste års coronanedlukninger.

”På energiområdet har vi haft godt gang i salget, hvor kunderne har belønnet os for vores høje niveau af forsyningssikkerhed, og vi kommer ud med et resultat, som vi er rigtig godt tilfredse med,” siger Kristian Hundebøll.

Samtidig steg salget af byggematerialer med 7 pct. - særligt til nybyggeri og renovering af private boliger. Det udmøntede sig i en indtjeningsvækst på 15 pct. i første halvår.

”Markedet for byggematerialer har været påvirket af globale udfordringer med forsyning af varer, men vi har alligevel formået at øge salget og indtjeningen samt at opretholde vores høje serviceniveau og leveringssikkerheden overfor kunderne,” udtaler Kristian Hundebøll.

Positive tendenser ved for året

Selv om høsten endnu ikke er overstået, så smitter de positive takter fra første halvår af på grovvarekoncernens forventninger til den igangværende høst.

Ifølge Kristian Hundebøll er det endnu for tidligt at spå om årets endelige udbytte, men koncerndirektøren forventer et resultat, der ligger over sidste års niveau, når det kommer til både mængde og kvalitet.

”Vi forventer, at de positive tendenser, vi har set i første halvår, i nogen grad vil fortsætte i andet halvår. Den geopolitiske situation og verdensøkonomien kan spille ind på, hvordan markederne udvikler sig, men under de nuværende forudsætninger er forventningen den, at vi lander et årsresultat over sidste års rekordregnskab,” siger direktøren.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også