Watch Medier

Aktiemarkedet straffer Netcompany efter skuffende kvartalstal

It-selskabets Netcompanys aktier tog torsdag et kraftigt dyk efter et kvartalsregnskab med langt ringere tal end forventet. Analytikere ser risiko for en nedjustering i løbet af året.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Netcompany-aktien er torsdag dykket kraftigt og lå ved 14-tiden til et fald på over 15 pct. til kurs 355 kr. efter et skuffende regnskab for andet kvartal, hvor tallene er langt lavere end ventet.

Det vurderer aktieanalytiker Daniel Djurberg fra Handelsbanken.

”Tallene for andet kvartal var langt under det ventede målt på organisk vækst, bruttomargin, driftsudgifter og justeret EBITDA-margin,” skriver han ifølge Bloomberg News.

Netcompany, der indgår i fondsbørsens indeks for de toneangivende aktier C25, præsenterede i andet kvartal en organisk vækst på 7,3 pct., hvilket analytikeren pointerer, er langt under hans eget alt for optimistiske estimat på 18 pct.

It-selskabet har været ramt af indtjeningsmodvind i andet kvartal, hvor indtjeningsevnen målt på den justerede EBITDA-margin er dykket til 14,5 pct. fra 22,6 pct. i samme kvartal året forinden.

Det forklares blandt andet med en højere andel af sygdom blandt meddarbejderne i Danmark og Norge, der har presset marginen med 2,5 procentpoint.

”Svagheden i Danmark, Norge og Holland er bekymrende, da det højere sygdomsniveau også kan forekomme i andet kvartal, vurderer analytikeren,” der har den neutrale anbefaling ”hold” for aktien.

Netcompany fastholder forventningerne under forudsætning af en normalisering af sygdomsniveauet i resten af året.

På trods af at prognosen netop er blevet fastholdt, ser Handelsbankens analytiker højere risiko for, at prognosen vil blive nedjusteret i løbet af andet halvår.

Blandt de positive punkter i regnskabet fremhæver analytikeren en god udvikling i England og det opkøbte it-selskab Intrasoft, der har hovedkvarter i Luxembourg.

Læs mere her:

Danmark fylder mindre for Netcompany: “Fremtiden ligger i at digitalisere Europa”

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs